پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها

انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها


________________________________________

انواع موتورهای متناوب :

چون مقدار زیادی از قدرت الکتریکی تولید شده بصورت متناوب میباشد ، بیشتر موتورها طوری طرح شده اند که با جریان متناوب کار کنند . این موتورها در بیشتر موارد میتوانند دو برابر موتورهای جریان مستقیم کارکنن و زحمت آنها در موقع کارکردن کمتر است ، چون در موتورهای جریان مستقیم همیشه اشکالاتی در کموتاسیون آنها ایجاد میشود که مستلزم عوض کردن ذغالها یا زغال گیرها و یا تراشیدن کلکتور است . بعضی موتورهای جریان متناوب با موتورهای جریان مستقیم کاملا فرق دارند ، بطوریکه حتی در آنها از رینگ های لغزنده هم استفاده نمیشود و برای مدت طولانی بدون ایجاد درد سر کار میکنند .

موتورهای جریان متناوب ، عملا برای کارهایی که احتیاج به سرعت ثابت دارند ، مناسب هستند . چون سرعت آنها به فرکانس جریان متناوب اعمال شده به سر های موتور ، بستگی دارد . اما بعضی از آنها طوری طرح شده اند که در حدود معین ، دارای سرعت متغیر باشد .

موتورهای جریان متناوب میتوانند طوری طرح شوند که با منبع جریان متناوب یک فاز یا چند فاز کار کنند . ولی چه موتور یک فاز باشد و یا چند فاز ، روی اصول یکسانی کار میکنند ، اصول مزبور عبارتست از این که جریان متناوب اعمال شده به موتور یک میدان مغناطیسی گردانی تولید میکند و این میدان باعث میشود که روتور بگردد .

موتورهای جریان متناوب عموما به دو نوع تقسیم بندی می شوند :

1- موتورهای سنگرون

2- موتورهای القایی .

موتور سنکرون در واقع یک آلترناتور است که بعنوان موتور کار میکند و در آن جریان متناوب به استاتور و جریان مستقیم به روتور اعمال میشود موتورهایی القایی شبیه به موتورهای سنگرون هستند با این تفاوت که در آنها روتور به و منبع قدرت وصل میشود .

از دو نوع موتورهای جریان متناوب ذکر شده ، موتورهای القائی به مراتب خیلی بیشتر از موتورهای سنکرون مورد استفاده قرار میگیرند .

میدان گردان :

همانطور که گفته شد میدان گردانی که از اعمال جریان متناوب به موتور ، تولید میگردد باعث گردش روتور میشود . اما قبل از اینکه یاد بگیرید چگونه یک میدان گردان باعث حرکت روتور میشود ، باید اول درک کنید که چگونه یک میدان گردان باعث حرکت روتور میشود ، باید اول درک کنید که چگونه میتوان میدان مغناطیسی گردان تولید کرد . دیاگرام زیر، یک استارتور سه فازه را نشان میدهد که جریان متناوب سه فاز آن اعمال شده است ، همانطور که نشان داده است ، سهم پیچها بصورت دلتا به یکدیگر اتصال دارند و کلاف هر یک از سیم پیچها بصورت دلتا به یکدیگر اتصال دارند و دو کلاف هر یک از سیم پیچها در یک جهت سیم پیچی شده است .

در هر لحظه ، میدان مغناطیسی تولید شده بوسیله هر یک از سیم پیچها بستگی دارد به جریانی که از آن میگذرد . اگر جریان صفر باشد ،میدان مغناطیسی هم صفر خواهد بود اگر جریان ماکزیمم باشد ، میدان مغناطیسی هم ماکزیمم خواهدبود و چون جریان فازها 120 درجه با هم اختلاف فاز دارند ، میدان های مغناطیسی تولید شده هم 120 درجه با هم اختلاف فاز خواهند داشت . حال سه میدان مغناطیسی مزبور که در هر لحظه وجود دارند ، با هم ترکیب میشوند و یک میدان منتجه تولید میکنند که روی روتور عمل میکند . در آینده خواهید دید که هر لحظه میدان های مغناطیسی ترکیب میشوند ، میدان مغناطیسی منتجه پیوسته در حال حرکت است و بعد از هر سیکل کامل جریان متناوب ، میدان مغناطیسی مزبور هم با اندازه 360 درجه یا یک دور دوران میکنند.

دیاگرام زیر ، شکل موج جریانهای اعمال شده به استاتور سه فازه مزبور را نشان میدهد . این شکل موج ها 120 درجه با هم اختلاف فاز دارند . شکل موجهای مزبور میتوانند نشان دهنده سه میدان مغناطیسی باشد که بوسیله هر یک از سیم پیچ تولید میشود . به شکل موجها وابسته شده است که مشابه فاز مربوطه میباشد با استفاده از شکل موجها ، میتوانیم در هر 6/1 دور ( معادل 60 درجه ) میدانهای مغناطیسی تولید شده را با هم ترکیب کنیم تا جهت میدان مغناطیسی منتجه پیدا شود. در نقطه 1 ( شکل موج C مثبت وشکل B منفی است .به عبارت دیگر جریانهای گذرنده از سیم پیچ های فاز C,B غیر هم جهت هستند و بنابراین جهت میدانهای مغناطیسی ناشی از C,B هم غیر هم جهت هستند . در بالای نقطه 1 جهت میدان بطرز ساده ای نشان داده شده است . توجه داشته باشید که B1 قطب شمال و B قطب جنوب است همین ترتیب C قطب شمال و C1 قطب جنوب است . چون درنقطه1 هیچ جریانی از سیم پیچ فاز نمیگذرد ، میدان مغناطیسی آن صفر است .

نقطه 2یعنی 60 درجه بعد ، شکل موج جریانهای فازهای B,A مساوی و مخالف یکدیگر و شکل موج C صفر است و بنابراین میدان مغناطیسی منتجه باندازه60 درجه دیگر گردیده است . درنقطه 3 ، شکل موج B صفر است و میدان مغناطیسی منتجه با اندازه 60 درجه دیگر میگرد و به همین ترتیب از نقطه 1تا نقطه 7 ( مشابه یک جریان متناوب 9 میدان مغناطیسی منتجه باندازه یک دور کامل میگردد .

فهرست مطالب


انواع موتورهای متناوب

میدان گردان

موتور سنکرون

موتور القایی

موتورهای القایی دو فازه

موتور یک فاز

موتورهای القایی با قطب های شکاف دار

موتور سنکرون

موتورهای القایی

دستگاههای الکترومکانیکی

مدارهای ریله

کلیدهای قدرت

ترانسفورماتور

پست های فشار قوی

انواع پست ها

اجزاء تشکیل دهنده پستها

ترانسفورماتورهای قدرت

دستگاههای حفاظت کنترل ترانسفورماتورها

رله بوخهلتس



خرید فایل



لینک منبع :انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها

انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آن - منطقه آزاد mantagheazad.ir/.../انواع%20موتورهای%20الکتریکی%20و%20کاربرد%20آن‎Cached9 سپتامبر 2014 ... یک موتور الکتریکی ، الکتریسیته را به حرکت مکانیکی تبدیل می‌کند. عمل عکس آن که تبدیل حرکت مکانیکی به الکتریسیته است، توسط ... انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها - مقاله ترجمه شده و تحقیق arzanfile.fileina.com/product-30049-Types-of-electric-motors-and-their-applications.aspx‎Cachedموتور الکتریکی پست های فشار قوی دستگاههای الکترومکانیکی دانلود مقالات رشته الکترونیک دانلود مقالات الکترونیک انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها کاربرد ... همه چیز در مورد موتور های الکتریکی(الکتروموتور) www.miladin.ir/.../همه...موتور-های-الکتریکی-الکتروموتور-/.../view/‎Cached Similarهر یک از انواع این الکتروموتور ها دارای خصوصیات خاص خود می باشند که با توجه با کاربرد هر یک از آنها را می توان مورد استفاده قرار داد. الکتروموتور DC سری: انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها - تاورکرین - سیم پیچی سلمان towerscrane.com/انواع-موتورهای-الکتریکی-و-کاربرد-آنها/‎Cached Similarانواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها. موتورهای جریان متناوب میتوانند طوری طرح شوند که با منبع جریان متناوب یک فاز یا چند فاز کار کنند . ولی چه موتور یک فاز ... موتور الکتریکی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/موتور_الکتریکی‎Cached Similarدر واقع آرمیچر آن بخش از موتور است که به آن ولتاژ ورودی اعمال می‌شود یا آن بخش از ... برای کشش الکتریکی و بسیاری از کاربردهای مشابه آن ایده‌آل است و کاربرد این ... الکتروموتور - موتور الکتریکی چیست؟ - شرکت آبیاران پویان آذر www.abyaran.com/electric-motor-what-is‎Cached Similarاین تکنیک برای ترکشن الکتریکی و بسیاری از کاربردهای مشابه آن ایده‌آل است و کاربرد این تکنیک می‌تواند منجر به حذف تجهیزات یک جعبه دنده متغیر مکانیکی ... انواع موتور های الکتریکی و کاربرد آنها - ازالکترونیک لذت ببرید lktra.parsiblog.com/.../انواع+موتور+های+الکتریکی+و+کاربرد+آنها/‎Cached Similarموتور الکتریکی قطعه ای است که انرژی الکتریکی را به انرژی چرخشی و مکانیکی تبدیل می کند ، ساده ترین نوع موتورهای الکتریکی موتور دی سی است که با ولتاژ ... انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها|سفارش پروپوزال persianmaghale.com/انواع-موتورهای-الکتریکی-و-کاربرد-آنها/‎Cachedاین تحقیق دانشجویی مشتمل بر ۴۲ صفحه است، برای دیدن فهرست مطالب مقاله و جزئیات آن به اطلاعات اضافی زیر مراجعه فرمایید. فهرست مطالب. انواع موتورهای متناوب : ۲. انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها - دانلود مقالات پژوهشی! types-of-electric-motors.s04.ir/articles/11771 انواع موتورهای الکتریکی و کاربرد آنها. نوشته شده در 2016-04-01 توسط علی. دسته: برق، الکترونیک، مخابرات. فرمت فایل: doc. حجم فایل: 34 کیلوبایت. تعداد صفحات ... انواع موتورهای الکتریکی: : دانش و تکنولوژی : : تکنولوژی و ... tebyan-zn.ir/News-Article/science_technology/.../41458.html‎Cached13 ا کتبر 2011 ... بدلیل اینکه این نوع از موتور می تواند در سرعتهای پایین گشتاوری زیاد ایجاد کند، معمولاً از آن در کاربردهای ترکشن (کششی) نظیر لکوموتیوها ...