پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

مقاله درمورد اختلال خلقی

مقاله درمورد اختلال خلقی


مقدمه:

خلق بر طبق تعریف عبارت است از احساس هیجانی نافذی که درک و نگرش فرد نسبت به خود، دیگران، و در کل نسبت به محیط را عمیقاً تحت تأثیر قرار می‌دهد (کاپلان و سادوک، 1385).

خلق ممکن است طبیعی، بالا یا پایین باشد. شخص طبیعی طیف وسیعی از خلق‌ها را تجربه می‌کند و به همان نسبت مجموعه‌ای از تجلیات عاطفی نیز دارد. شخص عادی قادر به کنترل اخلاق و عواطف خود است. اختلالات خلقی حالات بالینی هستند که با اختلال خلق، فقدان احساس کنترل بر خلق، و تجربه ذهنی ناراحتی شدید همراه هستند. ( کاپلان و سادوک، 1379).

اختلالات خلقی به دلیل این که یکی از خصوصیات اساسی آنها غیر عادی بودن خلق است به این نام مشهور شده‌اند. امروزه این اصطلاح محدود به اختلالاتی است که به شکل افسردگی یا نشئه ظاهر می‌شوند (گلدر و همکاران، 1382)

کسانی که خلق بالا دارند (مانیا)، حالت انبساط خاطر، پرش افکار، کاهش خواب، افزایش احترام به نفس و افکار بزرگ منشانه نشان می‌دهند. افرادی که خلق پایین دارند (افسردگی)، با کاهش انرژی و علاقه، احساس گناه، اشکال در تمرکز، بی‌اشتهایی و افکار مرگ و خودکشی مشخص هستند. این اختلالات عملاً همیشه منجر به اختلال در عملکرد شغلی، روابط اجتماعی و بین فردی می‌گردد (کاپلان و سادوک، 1379).

تاریخچه:

مردم موارد افسردگی را از زمان‌های بسیار دور ثبت کرده‌اند، و توصیف‌هائی از آنچه امروزه اختلالات خلقی می‌خوانیم، در بسیاری از منابع طبی قدیم وجود دادر. حدود 450 سال قبل از میلاد، بقراط اصطلاح مانی و ملانکولی را برای توصیف اختلالات روانی به کار برد (کاپلان و سادوک، 1379).

حدود پانصد سال پس از بقراط، اوائل قرن دوم بعد از میلاد، آرتائوس کاپادوچیا[1] رابطه بین مانی و ملانکولی را کشف کرد (پورافکاری، 1369).

در حدود 100 سال قبل از میلاد، کورنلیوس سلسوس[2] افسردگی را ناشی از صفرای سیاه معرفی نمود. این اصطلاح را پزشکان دیگر از جمله ارسطو (120 تا 180 بعد از میلاد) و جالینوس (129 تا 199 بعد از میلاد) نیز به کار بردند. همین طور الکساندر ترالز[3] در قرن ششم (کاپلان و سالوک، 1379).

در قرون وسطی،طبابت در ممالک اسلامی رونق داشت و دانشمندان نظیر رازی و ابن‌سینا و میموند[4] (پزشک یهودی) ملانکولی را بیماری مشخصی تلقی کردند و هنرمندان آن زمان نیز این بیماری را به تصویر کشاندن مثل ملانکولی اثر آلبرت دورر (بهرامی و نیکیار، 1384).

در سال 1854 ژول فالره حالتی را توصیف نمود و آن را جنون ادواری[5] نامید.چنین بیمارانی متناوباً حالات خلقی مانی و افسردگی را تجربه می‌کنند. ژول بایارژه جنون دو شکلی[6] را شرح داد که در آن بیمار دچار افسردگی عمیقی می‌شود که به حالت بهت افتاده و بالاخره از آن بهبود می‌یابد. در سال 1882، کارل کالبام[7] روانپزشک آلمانی، با استفاده از اصطلاح «سایکلوتایمی» مانی و افسردگی را مراحل مختلف یک بیماری توصیف نمود. در سال 1899، امیل کرپیلن[8]، بر اساس معلومات روانپزشکان فرانسوی و آلمانی، مفهوم بیماری منیک- دپرسیو را شرح داد (همان منبع).

توصیف او از نشانه‌ها، به طور چشمگیری با اصطلاحات به کار گرفته شده برای توصیف اختلال دو قطبی در DSM IV-TR هماهنگ است و بسیاری از وجه تمایزات تشخیصی او، امروزه تأیید شده (جانسون و لی‌های، 2004)

طبقه‌بندی بر اساس سیر بیماری، اختلالات یک قطبی و دوقطبی

اختلالات خلقی مشخصاً عود کننده هستند و کرپلین برای به هم پیوند دادن افسردگی و مانیا به عنوان یک اختلال واحد از سیر بیماری راهنمایی گرفت. وی متوجه گردید که سیر بیماری، خواه افسردگی و خواه مانیا، اساساً یکسان است و به همین دلیل آنها را در یک طبقه قرار داده پسیکوز منیک ـ دپوسیو نامید. این نظریه به وسعت مورد قبول بود تا این که در سال 1962 کارل لئونارد[9] و همکاران تقسیم‌بندی به سه گروه را پیشنهاد نمودند:

  • بیمارانی که فقط اختلال افسردگی داشتند (افسردگی یک قطبی)[10]
  • بیمارانی که فقط اختلال مانیا داشتند (مانیا یک قطبی)[11]
  • بیمارانی که افسردگی مانیا را با هم داشتند (دو قطبی)[12] (گلدر و همکاران،1382).

امروزه از اصطلاح مانیا یک قطبی استفاده نمی‌شود بلکه همه چنین مواردی در گروه دو قطبی قرار داده می‌شوند، به این دلیل که تقریباً همه کسانی که مانیا دارند بالاخره روزی افسردگی را نیز تجربه می‌کنند. برای حمایت از تفکیک اختلالات یک قطبی و دو قطبی، لئونارد و همکاران (1962) تفاوت‌های ارثی و شخصیتی بین بیماران دو گروه را شرح دادند که با مطالعات بعدی تأیید شد. معهذا توافق کلی وجود دارد که دو گروه در مرحله افسردگی از نظر علائم تفاوتی با هم ندارند و ممکن است بین دو گروه انطباقی وجود داشته باشد، چون بیماری که یک قطبی طبقه‌بندی شده است، ممکن است روزی حمله مانیا نشان دهد. به عبارت دیگر فرم‌های یک قطبی بدون تردید مواردی دو قطبی شامل می‌گردند که هنوز قطب دیگر خود را نشان نداده‌اند. علیرغم این محدودیت‌ها، تقسیم‌بندی یک قطبی ـ دو قطبی، طبقه‌بندی مفیدی است چون مفاهیم ضمنی برای درمان نیز دارد (گلدر ـ همکاران، 1382).



[1] - Cappadocia

[2] -Celsus

[3] - Tralles

[4] -Maimonides

[5] - Foli Criculaire

[6] -Folie a double forme

[7] - Kahlbaum

[8] - Kraepelin

[9] - Leonhard

[10] - unipolar depression

[11] -unipolar mania

[12] - bipolar



خرید فایل



لینک منبع :مقاله درمورد اختلال خلقی

تحقیق و مقاله درباره اختلالات خلقی www.asemankafinet.ir/.../تحقیق-و-مقاله-درباره-اختلالات-خلقی.aspx‎Cached Similarاختلالات خلقی[1] مقدمه: خلق بر طبق تعریف عبارت است از احساس هیجانی نافذی که درک و نگرش فرد نسبت به خود، دیگران، و در کل نسبت به محیط را عمیقاً…,تحقیق و ... دانلود مقاله اختلالات خلقی mag-iran.com/دانلود-مقاله-اختلالات-خلقی.htm‎Cached Similarاختلالات خلقی حالات بالینی هستند که با اختلال خلق، فقدان احساس کنترل بر خلق، ..... کلمات کلیدی : تحقیق اختلالات خلقی, تحقیق در مورد اختلالات خلقی, خرید مقاله ... مقاله بررسی اختلالات خلقی - دانلود مقاله و پروژه gproject.ofmas.ir/product-30719-Mood-disorders.aspx‎Cachedمقاله اختلالات خلقی تحقیق اختلالات خلقی تحقیق در مورد اختلالات خلقی خرید مقاله ... اختلالات خلقی به دلیل این که یکی از خصوصیات اساسی آنها غیر عادی بودن خلق ... مقاله درمورد اختلال خلقی - برترین فایل ها - فایل ناب projeha.filenab.com/product-66488-ekhtelale-kholghii.aspx‎Cachedمقاله درمورد اختلال خلقی. مقدمه: خلق بر طبق تعریف عبارت است از احساس هیجانی نافذی که درک و نگرش فرد نسبت به خود، دیگران، و در کل نسبت به محیط را عمیقاً تحت ... دانلود مقاله اختلالات خلقی - دانلود پروژه|مرجع مقاله irdoc.net/1912/دانلود-مقاله-اختلالات-خلقی‎Cached Similar10 ژوئن 2012 ... اختلالات خلق بر طبق تعریف عبارت است از احساس هیجانی نافذی که درک و نگرش فرد نسبت به خود، دیگران، و در کل نسبت به محیط را عمیقاً تحت ... مقاله درمورد اختلال خلقی 20proje20.rozblog.com/post/.../مقاله-درمورد-اختلال-خلقی.html‎Cached29 سپتامبر 2016 ... مقاله درمورد اختلال خلقی دسته: روان شناسی بازدید: 2 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 57 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 83 اختلال خلقی روانی ... مقاله درمورد اختلال خلقی sandwich95.rozblog.com/post/.../مقاله-درمورد-اختلال-خلقی.html‎Cachedمقاله درمورد اختلال خلقی 1 . دانلود مقاله اختلالات خلقی اختلالات خلقی حالات بالینی هستند… اطلاعات کامل درباره اختلال دو قطبی (Bipolar disorder) www.hidoctor.ir/5810_اطلاعات-کامل-درباره-اختلال-دو-قطبی-bipolar-disorder.html/‎Cached Similar21 آگوست 2013 ... در این بخش ،درباره اختلال دو قطبی بحث می کنیم که اصولا این بیماری چگونه ... اختلالات خلقی ادواری در کنار مانیای خفیف و افسردگی می تواند مخل و ... پرتال جامع علوم انسانی - دوقطبی www.ensani.ir/fa/5722/default.aspx‎Cached Similarعنوان مقاله: کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی و برخی ویژگی های ... عنوان مقاله: ارتباط بروز افسردگی پس از زایمان با بروز طول عمر اختلال های طیف دو ... اختلالات خلقی(دو - وبلاگ اختصاصی مصطفی نجفی-مقالات و پایان نامه ... ravan-usb.blogfa.com/post-57.aspx‎Cached Similar16 فوریه 2008 ... وبلاگ مقالات کامل روانشناسی مصطفی نجفی - اختلالات خلقی(دو قطبی- ... معیارهای تشخیصی DSM-IV در مورد اختلال دو قطبی I. حملة منفرد مانیا.