پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

اجتماعی شدن کودک

از منظر علم جامعه شناسی، دوران کودکی یک پدیده[1] نیست؛ بلکه یک مفهوم[2] است. در واقع پیش از آنکه وجود خارجی داشته باشد، تصویری است که در ذهن مردم جوامع مختلف شکل می بندد. دوران کودکی نه یک مفهوم ثابت که مفهومی متغییر است؛ یعنی با توجه به تجربیات مردم هر جامعه و ویژگی های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن جامعه، در ذهن جمعی مردم شکل گرفته و تبلور پیدا می کند. به همین دلیل است که سن دوران کودکی، طول زمانی آن و توقعات و تصورات نسبت به آن در جوامع مختلف متفاوت است. تصوری که ما از دوران کودکی انسان داریم. با تمام جوانبش با تصوری که در دیگر جوامع نسبت به دوران کودکی وجود دارد، بسیار متفاوت است، که این تفاوت تنها مختص جوامع مختلف نمی باشد حتی با گذر زمان نیز فرق هایی به وجود می آید.

با توجه به معنای جامعه شناختی« لفظ کودک را بر کسی می توان اطلاق کرد که و ظیفه اجتماعی بر دوش ندارد و کودک تا زمانی کودک است که موظف نیست.»[3]

رشد سطح اقتصادی جوامع و به کارگیری ابزار جدید تولید که عملاً نیاز به نیروی کار انسانی را کاهش می دهد، موجب می شود که کودکان دیرتر از گذشته وارد بازار کار و قواعد بزرگسالانه آن شوند؛ به عبارت دیگر دیرتر موظف به انجام وظایف اجتماعی می شوند و در نتیجه می توانند کودکی کنند. معنای این سخن به رسمیت شناختن دوران کودکی توسط جامعه ای است که کودک در آن زندگی می کند. حال جوامع مختلف با توجه به شرایط و به خصوص سطح رشد اقتصادی ویژه خود، این دوران را در شکلهای مختلف و با طول زمانی متفاوت می پذیرند.

بنا به گفته ها، «مفهوم کودکی یک ابداع اجتماعی[4] و خاص دوران مدرن است و از سابقه ای طولانی برخوردار نیست. تا پیش از بروز رشد اقتصادی و پیدایش انقلاب صنعتی در اروپا، این مفهوم به شکل امروزین آن ابداع نشده بود»[5] رشد روحی و جسمی کودک این زاده اشرف مخلوقات در پی روندی آهنسته و پیوسته ممکن می شود. که در اینجا سعی می کنم به مراحل رشد به صورت اختصار بپردازیم.

به امید این امید که تا حدی هرچند کم و مختصر موفق شوم که اندکی وارد دنیای پیچیده کودکی شوم.

فهرست مطالب

مقدمه .................................................................................................

اجتماعی شدن و دور زندگی .............................................................

رشد اولیه کودک ...............................................................................

رشد ارداکی ........................................................................

کودک گریه و لبخند ............................................................

کودک و مادر .....................................................................

پیدایش واکنشهای اجتماعی ...............................................................

دلبستگی و محرومیت ...........................................................

اجتماعی شدن کودک ...........................................................

نظریه های رشد کودک .....................................................................

نظریه فروید...........................................................................

نظریه جی . اچ . میر ..............................................................

نظریه پیاژه ............................................................................

ارتباط میان نظریه ها ........................................................................

عوامل اجتماعی شدن .........................................................................

دوره زندگی .......................................................................................

منابع و مآخذ.......................................................................................



خرید فایل



لینک منبع :اجتماعی شدن کودک

پیشنهاد هایی برای اجتماعی کردن کودکان - مهمترین اخبار ایران و جهان vista.ir/article/261220/پیشنهاد-هایی-برای-اجتماعی-کردن-کودکان‎Cached Similarاجتماعی شدن، باید آموخته شود ایجاد ارتباطی مستحکم در خانواده، از اساسی ترین نمودهای خانواده قدرتمند است. این ارتباط به کودکان احساس استواری یا اعتماد به نفس می دهد ... راههای تقویت اجتماعی شدن بچه - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/57247_راههای-تقویت-اجتماعی-شدن-بچه.html/‎Cached Similar7 ژانویه 2015 ... راههای تقویت اجتماعی شدن بچه · 2ac9e14cfd4b4d9894f41df4fbac4ab4. یکی از بهترین همراهی های والدین با کودک کمک به وی در خواندن شعر های ... راهی برای اجتماعی شدن کودک - باشگاه خبرنگاران جوان www.yjc.ir/fa/news/4361078/راهی-برای-اجتماعی-شدن-کودک‎Cached Similarدرواقع روند اجتماعی شدن و گسترش توانمندی های کودک از حدود ۳ سالگی آغاز می شود و به همین دلیل مهدکودک رفتن کودک بسیار مهم است. البته این عقیده در حالی مطرح می ... اجتماعی شدن کودک | پورتال پارسه گرد www.parsegard.com/childchildcare/اجتماعی-شدن-کودک.html‎Cached Similarدر مورد رفتار کودک نوپای‌تان سریع قضاوت نکنید و کمی صبر داشته باشید. ... اجتماعی شدن یک فرآیند طولانی است که نوزادتان برای اولین بار آن اکنون آن‌را کشف ... چند سالگی،سن اجتماعی شدن کودک است؟ - نیک صالحی www.niksalehi.com/hamechiz/archives/138206.php‎Cached Similar28 مارس 2011 ... آیا میدانید از چه سنی،کودک تمایل به فعالیت های اجتماعی دارد؟ اجتماعی شدن بچه ها از 3سالگی به بعد اتفاق می افتد. با توجه به اینکه انسان موجودی ... راه هایی برای اجتماعی شدن کودک - نیک صالحی www.niksalehi.com/hamechiz/archives/259247.php‎Cached13 ا کتبر 2016 ... ابراهیم غفاری حق روان‌شناس و جامعه‌شناس، اظهار داشت: کودک با انجام بازی های متنوع سطوح مختلف اجتماعی شدن را تجربه می‌کند که نخستین سطح آن به ... اجتماعی شدن کودکان، چند راهکار - نی‌ نی‌ بان niniban.com/fa/news/67956/اجتماعی-شدن-کودکان-چند-راهکار‎Cachedطبعا کودکان از همان طفولیت، توانایی برقراری و قابلیت‌های یک زندگی اجتماعی را ندارد. در این میان نقش پدر و مادر، ‌بسیار حیاتی است و کودک روابط اجتماعی خود را از ... آموزش برقراری ارتباط اجتماعی به کودکان - بیتوته www.beytoote.com/baby/psychology.../communication.html‎Cached Similarاجتماعی شدن کودک فرایند اجتماعی شدن راههای اجتماعی شدن,اجتماعی شدن چیست, اجتماعی شدن فرد,روانشناسی کودک,اجتماعی شدن,ارتباط اجتماعی,اجتماعی کردن کودکان‌. راهکارهایی برای اجتماعی شدن کودکان - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../راهکارهایی-برای-اجتماعی-شدن-کودکان‎Cached Similar1 مارس 2015 ... راهکارهایی برای اجتماعی شدن کودکان. می توان گفت، هیچ ویژگی و مهارتی وجود ندارد که بچه ها برای پیشرفت در مدرسه به آن نیاز نداشته باشند، در حالی ... اجتماعی کردن کودک خجالتی با روش هایی ساده - نمناک namnak.com/کودک-خجالتی.p28252‎Cached Rating: 5 - 5 reviews کودک خجالتی‌ و نحوه برخورد با کودک خجالتی‌ و خجالتی بودن کودکان و خجالتی بودن بچه ها و خجالت کشیدن کودک و اجتماعی کردن کودکان را در نمناک بیاموزید.