پروژه کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا
پروژه کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا در 54 صفحه ورد قابل ویرایش
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید سس از سویا پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
مقدمه :
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید سس از سویا می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی با ز ار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند . امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .
نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید سس سویا
محل اجرا :
مشخصات متقاضیان :
نام | نام خانوادگی | مدرک تحصیلی | تلفن |
|
|
|
|
دلایل انتخاب طرح :
محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در کلیه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده کمک غذائی دارای کاربرد است ، ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصولات اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک محصول مصرفی می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .
وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 24 نفر میباشد .
فهرست مطالب:
خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 5
فصل اول..................................................................................................................................................................... 6
کلیات.......................................................................................................................................................................... 6
مقدمه :........................................................................................................................................................................ 7
نام کامل طرح و محل اجرای آن :.............................................................................................................................. 7
محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7
مشخصات متقاضیان :................................................................................................................................................. 8
دلایل انتخاب طرح :................................................................................................................................................... 8
وضعیت و میزان اشتغالزایی :..................................................................................................................................... 8
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :................................................................................................................................. 8
نام و کد محصولات.................................................................................................................................................... 8
سس سویای چینی...................................................................................................................................................... 9
این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگر به مقدار کمتر تهیه می کنند و دو نوع دارد : 9
الف - سس سویای تازه/ روشن :.............................................................................................................................. 9
ب - سس سویای قدیمی / تیره :............................................................................................................................ 10
سس سویای ژاپنی.................................................................................................................................................... 10
الف - دسته اول :..................................................................................................................................................... 10
ب - دسته دوم :....................................................................................................................................................... 11
ج - دسته سوم :....................................................................................................................................................... 11
د - دسته چهارم :..................................................................................................................................................... 11
ر - دسته پنجم :....................................................................................................................................................... 11
کد ISIC :............................................................................................................................................................... 12
شماره تعرفه گمرکی................................................................................................................................................. 12
شرایط واردات......................................................................................................................................................... 13
بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی............................................................................................................. 13
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی..................................................................... 13
بررسی قیمت های داخلی........................................................................................................................................ 13
مروری بر قیمت های جهانی محصول.................................................................................................................... 13
موارد مصرف و کاربرد............................................................................................................................................. 14
بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول.............................................................. 15
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده......................................................................................................... 15
شرایط صادرات........................................................................................................................................................ 16
وضعیت عرضه و تقاضا............................................................................................................................................ 17
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون................................................................... 17
الف ) بررسی ظرفیت های بهره برداری................................................................................................................. 17
ب ) بررسی روند ظرفیت نصب شده تولید سس سویا در کشور.......................................................................... 17
بررسی روند تولید واقعی سس سویا در کشور........................................................................................................ 18
بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال................................................................................................... 18
فرایند تولید سس سویا به صورت زیر می باشد .................................................................................................... 18
درصد استفاده از ظرفیت اسمی در واحدهای تولیدی فعال................................................................................... 19
و ) نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده تولید................................................................ 20
بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرح های توسعه در دست اجرا...................................................................... 21
پیش بینی عرضه در بازار آینده کشور..................................................................................................................... 21
الف ) پیش بینی تولید داخل واحدهای فعال.......................................................................................................... 21
پیش بینی تولید داخل واحدهای در حال ایجاد...................................................................................................... 22
با توجه به جدول بالا ، ظر فیت طرح های در حال ایجاد که در آ ینده به ظر فیت نصب شده کشور اضافه خواهد شد، به صورت زیر قابل پیش بینی است:........................................................................................................................................................................ 22
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385.......................................................................... 23
جمع بندی عرضه..................................................................................................................................................... 23
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون..................................................................................................... 23
مصرف ظاهری از رابطه زیر حاصل محاسبه و در جدول زیر وارد شده است .................................................... 24
نمودار زیر روند مصرف در سالهای گذشته را نشان داده است ............................................................................ 25
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385........................................................................ 25
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم.......................................................................... 25
برآورد میزان تقاضای داخل در آینده...................................................................................................................... 25
برآورد قابلیت صادرات در آینده............................................................................................................................. 28
برای بررسی قابلیت صادراتی محصول مورد مطالعه در آینده ، از دو روش می توان استفاده کرد :.................... 28
الف – استناد بر سوابق صادراتی در سالهای گذشته............................................................................................... 28
برآورد تقاضای کل.................................................................................................................................................... 30
جمع بندی و نتیجه گیری مطالعات بازار و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید از نگاه توجیه پذیری بازار 31
مجوز های قانونی :................................................................................................................................................... 32
مراحل صدور جواز تاسیس :................................................................................................................................... 32
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس......................................... 33
1- اشخاص حقیقی............................................................................................................................................... 33
2- اشخاص حقوقی.............................................................................................................................................. 33
مدارک مورد نیاز:..................................................................................................................................................... 33
اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 34
تعریف:...................................................................................................................................................................... 34
صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 34
مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 35
فصل دوم.................................................................................................................................................................. 36
روش انجام کار......................................................................................................................................................... 36
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 37
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :................................................................. 37
مطالعات فنی و تکنولوژیکی.................................................................................................................................... 38
بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها.............. 38
الف ) نگاهی به روش تولید سس سویا................................................................................................................... 38
فرایند تولید سس سویا به سه مرحله اصلی زیر تقسیم می گردد ......................................................................... 38
مرحله اول : تهیه کوچی.......................................................................................................................................... 38
مرحله دوم : تخمیر نمکی....................................................................................................................................... 38
مرحله سوم : تصفیه................................................................................................................................................. 38
عملیات حرارتی ( استریلیزاسیون )........................................................................................................................ 39
لیبل زنی شیشه ها..................................................................................................................................................... 39
بسته بندی شرینگ................................................................................................................................................... 39
قرنطینه محصول به مدت معین............................................................................................................................... 39
ارسال محصول آماده فروش به انبار محصول......................................................................................................... 40
مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان............................................................................... 40
تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم )به صورت اجمالی( در فرآیند تولید....................................... 40
برآورد حداقل ظرفیت اقتصادی طرح..................................................................................................................... 41
لحاظ کردن نقطه سربسر تولید................................................................................................................................. 41
لحاظ کردن حداقل سود مورد انتظار....................................................................................................................... 41
بررسی تحولات اساسی در روند تأمین اقلام عمده مورد نیاز در گذشته و آینده.................................................. 42
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح................................................................................................................ 42
انتخاب محل اجرای یک طرح تولیدی عموماً براساس معیارهای زیر صورت می گیرد:...................................... 42
بازارهای فروش محصول......................................................................................................................................... 43
بازار تأمین مواد اولیه................................................................................................................................................ 43
احتیاجات و نیازمند یهای دیگر طرح...................................................................................................................... 43
امکانات زیر بنایی مورد نیاز.................................................................................................................................... 43
حمایت های خاص دولتی........................................................................................................................................ 44
با جمع بندی مطالعات مکان یابی، محل اجرای مناسب اجرای طرح در جدول زیر آمده است......................... 44
فصل سوم................................................................................................................................................................. 45
امور مالی طرح......................................................................................................................................................... 45
سرمایه گذاری ثابت طرح :...................................................................................................................................... 46
خرید دفتر کار :........................................................................................................................................................ 46
هزینه زمین :............................................................................................................................................................. 46
هزینه محوطه سازی :............................................................................................................................................... 47
هزینه ساختمان سازی :............................................................................................................................................ 47
هزینه ماشین آلات و تجهیزات :.............................................................................................................................. 48
هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی :...................................................................................................................... 48
وسایل اداری و خدماتی........................................................................................................................................... 49
ماشین آلات حمل و نقل درون/ برون کارگاهی...................................................................................................... 49
هزینه های قبل از بهر هبرداری................................................................................................................................ 49
هزینه های پیش بینی نشده...................................................................................................................................... 49
هزینه سرمایه گذاری ثابت :..................................................................................................................................... 50
میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه، محل تامین و قیمت ارزی و ریالی آن.................................................... 50
فصل چهارم.............................................................................................................................................................. 51
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.................................................................................................................. 51
نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 52