پژوهش بهداشت دهان و دندان
پیشگفتار : یکی از بهترین نشانه های خدا در ساختمان بدن انسان دهان ، زبان و دندانهای اوست . از آن جا که بهداشت دهان و دندان ، یکی از مهمترین شاخه های بهداشت عمومی به شمار می آید ، رعایت کامل مسائل بهداشتی در این زمینه برای حفظ سلامت دهان و دندان ها نیازمند آگاهی و توجه دقیق به آموزشهای صحیح بهداشتی می باشد . عوامل مهم و مؤثر برای به نتیجه رساندن این مطلب عبارتند از : عوامل محیطی ، تغذیه ای صحیح و هم چنین برخورداری از یک فرهنگ غنی بهداشتی که هر کدام به نوبه ی خود نقش بسزایی را ایفا می کنند . بیشتر افراد جامعه از این مسائل اطلاع کافی ندارند . این نداشتن اطلاع از عوامل مؤثر برای به نتیجه رساندن مسائل بهداشتی با محدودیت های آموزش های صحیح بهداشت دهان و دندان و همچنین کمبود مقالاتی در این زمینه پدید می آید .
فهرست مطالب تقدیر و تشکر........................................................................................................ |
|
پیشگفتار............................................................................................................... | ب |
خلاصه................................................................................................................. | ج |
مقدمه................................................................................................................... | د |
فصل اول (بهداشت دهان و دندان) |
|
پوسیدگی دندان و عوامل مؤثر بر آن.......................................................................... | 1 |
راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان........................................................................ | 2 |
جرم دندان چیست؟............................................................................................... | 2 |
بهداشت لب......................................................................................................... | 3 |
بهداشت لثه.......................................................................................................... | 4 |
بهداشت زبان....................................................................................................... | 4 |
خشکی دهان........................................................................................................ | 5 |
بوی بد دهان و علت های آن.................................................................................. | 5 |
علل دهانی و دندانی.............................................................................................. | 6 |
علل عمومی......................................................................................................... | 6 |
فصل دوم (مسواک وخمیردندان) |
|
روش صحیح مسواک زدن ...................................................................................... | 7 |
روش های نگهداری از مسواک ............................................................................... | 8 |
مشخصات و عمل خمیر دندان................................................................................. | 9 |
خمیردندان های درمانی........................................................................................... | 11 |
خصوصیات یک خمیردندان خوب............................................................................ | 11 |
دهان شویه ها........................................................................................................ | 12 |
فصل سوم (نقش مادران و مدارس) |
|
نقش مراقبین بهداشت مدارس در حفظ سلامتی دندان های دانش آموزان........................ | 13 |
نکات بسیا مهم بهداشتی برا ی حفظ سلامت دهان و دندان........................................... | 14 |
فصل چهارم (حوادث دندان) |
|
هیپروسمنتوز ....................................................................................................... | 17 |
دندانها با دودسیگارازبین می روند ........................................................................... | 17 |
حوادث دندانی و نحوه ی حفاظت از دندان آسیب دیده .............................................. | 18 |
فصل پنجم (بهداشت نزد دندانپزشکان) |
|
واکسیناسیون علیه هپاتیتB برای کارکنان دندان پزشکی.............................................. | 21 |
استفاده از روپوش................................................................................................. | 21 |
استفاده ازدستکش................................................................................................. | 22 |
ضد عفونی.......................................................................................................... | 22 |
تمیز کردن وسایل................................................................................................. | 23 |
استریلیزاسیون یا ضد عفونی شدید ........................................................................ | 24 |
ضد عفونی کردن محیط کار و تجهیزات دندان پزشکی .............................................. | 26 |
دفع مواد زاید دندان پزشکی.................................................................................. | 27 |
فصل ششم (اختلالات دندان) |
|
مراقبت از دندانها و لثه ها....................................................................................... | 28 |
آبسه دندان........................................................................................................... | 28 |
تغییر رنگ دندانها................................................................................................. | 32 |
فصل هفتم (حوادث دندان) |
|
بیماریهای لثه....................................................................................................... | 35 |
التهاب لثه ها........................................................................................................ | 35 |
پریودنیت Periodontitis: .................................................................................. | 38 |
پس روی لثه ها.................................................................................................... | 40 |
علل پسروس لثه ها............................................................................................... | 41 |
هیپرپلازی لثه Gingival hyperplasia.............................................................. | 43 |
خشکی حفره دندان Dry socket......................................................................... | 44 |
فصل هشتم (سیستم ایمنی دهان) |
|
سیستم ایمنی دهان................................................................................................ | 46 |
غشاء مخاطی دهان................................................................................................ | 47 |
بزاق Saliva ..................................................................................................... | 48 |
فصل نهم (دیابت و فسار خون) |
|
ملاحظات دندان پزشکی در بیماران مبتلا به دیابت..................................................... | 49 |
ملاحظات دندانپزشکی در بیماران مبتلا به فشار خون................................................. | 54 |
بیماران مبتلا به فشارخون در محیط دندانپزشکی........................................................ | 59 |
ضمیمه1 |
|
ضمیمه2 |
|