پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین

بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین

با نگاهی به تجربه مراحل توسعه یافتگی در یک قرن گذشته به ویژه سه دهه اخیر در کشورهای در حال توسعه به طور عام و در کشورهای نوخاسته صنعتی به طور خاص(نظیر کشورهای هنگ کنگ،کره جنوبی و...)نشان میدهد که این گونه کشورها جهت رفع مشکل ورود به محدودیت بازار، جهانی را در پیش گرفته و یا به کارگیری استراتژی های مناسب نفوذ، به تولید وسیع بر مبنای صرفه جویی های ناشی از مقیاس دست یافته اند. به این ترتیب این کشورها توانسته اند توان رقابتی خود را در مقایسه با سایر رقبا تقویت نموده و به مرور زمان به عنوان یک رقیب در بازارهای جهانی وارد شده و باقی بمانند. یکی از موضوعاتی که در مبادلات و تجارت بین المللی در چندین دهه مورد بحث و تبادل نظر بسیاری از متفکران علم اقتصاد قرار گرفته است، انگیزه و عللی است که موجب ترغیب یک نگاه جهت حضور در بازار جهانی میگردد.

بر اساس نظریه مزیت مطلق آدام اسمیت، هر کشور ممکن است کالایی را که در آن از کارایی بیش تری(به دلیل مزیت طبیعی نظیر مواد خام، آب و هوا و یا به دلیل مزیت اکتسابی نظیر تکنولوژی و مهارت) برخوردار است تولید نماید(یا بیش از مصرف داخلی تولید نماید)و مازاد آن را با کالایی که در تولید آن از عدم کارایی و یا کارایی کمتر برخوردار است مبادله کند. تولید هر دو کالایی که مورد مبادله قرار می گیرد افزایش خواهد یافت و این اضافه تولید نصیب هر دو کشور خواهد شد. اما بر طبق نظریه مزیت نسبی ریکاردو هر کشوری در تولید و صدور کالایی وارد می شود که تولید آن با هزینه نسبی پایین تری نسبت به تولید سایر کالاها صورت گیرد و کالایی را وارد میکند که تولید آن از هزینه نسبی بالاتری نسبت به سایر کالاها برخوردار باشد. هزینه نسبی و قیمت آن کالاها بر این اساس در چارچوب نظریه ارزش کار تعیین میگردد و ریشه اختلاف در هزینه نسبی و قیمت آن کالاها عموماً به کیفیت و تخصص نیروی کار تولید برمیگردد. به جهت نقاط ضعفی که در نظریه مزیت ریکاردو وجود داشت، اقتصاددانانی همچون مارشال و یاس تیبل جهت نواقص و تکمیل نظریه مزیت نسبی ریکاردو روش های مختلفی از جمله استفاده از کل هزینه به جای هزینه کار را پیشنهاد کردند.

در اقتصاد جهانی دهه های اخیر بخش مهمی از تجارت بین المللی به ویژه تجارت کالاهای صنعتی به وسیله این الگوها و حتی الگوهای نئوکلاسیک(هکچر-اوهلین)تبیین شده است و لذا استفاده از نظریات تکمیلی جهت تفسیر بخشی از تجارت که توسط الگوهای کلاسیک بدون توضیح مانده، ضروری است. نظریات جدید به علت این که بخش عمده ای از تجارت کالاهای صنعتی بین کشورهای پیشرفته را با توجه به نظریات مزیت رقابتی، محصولات همگن متمایز، صرفه های ناشی از مقیاس و تغییرات پویای تکنولوژی تبیین میکنند از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار هستند. تجارت براساس صرفه های حاصل از مقیاس به وضعیتی اطلاق می شود که با افزایش عوامل تولید در فرایند تولید، محصول یا بازده تولید به نسبت بیشتری(از عوامل تولید)افزایش یابد و این هنگامی به وقوع می پیوندد که در یک مقیاس عملیاتی گسترده،تقسیم کار و تخصص امکان پذیر باشد. برخی مطالعات مرتبط با صرفه های ناشی از مقیاس نشان میدهد که یک کشور ابتدا کالاهای تولیدی خود را روانه بازار داخلی می کند و سپس در طول زمان، هنگامی که به تجربه و کارایی لازم برای صادارت کالا ها خارج از مرزها میرسد اقدام به صادرات خواهد نمود.البته نظریه صرفه های ناشی از مقیاس نیز میتواد به تنهایی تمام تجارت امروز را توجیه نماید. چون بخش عمده ای از محصولات تولید شده در اقتصاد پیچیده امروزی متکی بر تنوع و تمایز کالاها است. به عبارتی حجم وسیعی از مبادلات براساس نظریه تجارت درون صنعت و در محصولات همگن(اما متمایز)شکل گرفته است.

در واقع تولید کنندگان کالاها به خصوص کالاهای صنعتی در جهت جلب رضایت مصرف کنندگان و تأمین سلیقه آنها عمل میکنند. چنین اقدامی سبب افزایش دامنه انتخاب مصرف کنندگان هر کشور گشته و این عامل نیز به نوبه خود سبب تشویق رقابت بین تولیدکنندگان آن در کشورهای محتلف خواهد گردید. تکنولوژی نیز از دیگر عواملی است که در تجارت بین الملل و قدرت تصمیم گیری تولید کنندگان جهت نفوذ در بازارهای جهانی نقش تعیین کننده ای دارد، منتها امروزه تکنولوژی در شکل پویا و آمیخته با تحولات روز در خلاقیت ها و نوآوری ها است که می تواند منبع قابل اتکایی برای مزیت نسبی پویا و بلند مدت باشد. یکی از الگوهایی که تجارت بین الملل را بر مبنای تغییرات و تحولات تکنولوژی تبیین می‌کند، نظریه چرخه حیات محصول[1] است که اولین بار توسط لوئیز ولز ارائه شد و سپس آیگال آیال پرورانده شد. این نظریه را میتوان به دوره حیات محصول و یا خدمت(یکی از مفید ترین مفاهیم برنامه ریزی راهبردی)در بازار رقابتی تشریح نمود. این دوره میتواند چند ماه یا چند سال طول انجامد و به واسطه عوامل متعددی از جمله شرایط رقابت، رفتار مشتری،قانونمندی،حجم بازار،علائم تجاری،بهبود جایگزینی ها،قدرت خرید مشتریان، تکنولوژی و غیره تغییر نماید. البته هر یک از عوامل فوق از یک کشور به کشور دیگر متغیر بوده و بستگی زیادی به عوامل محیطی (جایی که محصول در آنجا تولید میگردد)دارد.

فهرست مطالب

مقدمه...................... 1

فصل اول

- ادبیات موضوع و سیرتکامل نظریه ها ( توسعه صادرات ) 3

- صادرات و رشد اقتصادی.......................... 7

استراتژی تجارت بین الملل ....................... 9

رابطه میان کاهش ارزش پول و توسعه صادرات......... 11

- بازار یابی بین المللی......................... 13

- تحقیقات بازار صادرات.......................... 13

- تشویق و توسعه صادرات.......................... 19

- قیمت گذاری.................................... 20

- پیشنهاد قیمت صادراتی.......................... 20

- مکاتبه در صادرات.............................. 21

- نقش تامین مالی صادرات در توسعه صادرات......... 22

- عوامل مؤثر در توسعه صادرات ................... 23

- مروری بر بازرگانی خارجی ایران................. 27

فصل دوم – جمهوری خلق چین............................................................................... 32

* بخش اول

- جغرافیای طبیعی................................ 32

* بخش دوم

- جغرافیای انسانی............................... 36

* بخش سوم

- جغرافیای سیاسی................................ 44

* بخش چهارم

- اوضاع اقتصادی چین.............................. 53

- صادرات........................................ 57

- واردات........................................ 60

فصل سوم -تحلیلی بر روابط دو جانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین62

* بخش اول

- روابط سیاسی................................... 62

* بخش دوم

- روابط بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و چین....... 68

- صادرات غیر نفتی ایران به چین ................. 69

- واردات ایران از چین........................... 70

فصل چهارم -صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به کشور چین.................... 73

* بخش اول

- صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران............. 73

* بخش دوم

- صادرات غیر نفتی ایران به چین.................. 74

- ترکیب صادرات جمهوری اسلامی ایران به چین........ 75

فصل پنجم - نتیجه گیری...................... 80

منابع



خرید فایل



لینک منبع :بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین

پایان نامه بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق ... dockade.com/4947/پایان-نامه-بررسی-صادرات-غیر-نفتی-جمهور/‎Cachedپایان نامه بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین. سوداگران اولین دانشمندان و اقتصاددانانی بودند که به تجارت خارجی با دیدی مثبت ... بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین goopas.cero.ir/product-322423-بررسی-صادرات-غیر-نفتی-جمهوری-اسلامی-ایران-به-جمهور.aspx‎Cachedپایان نامه بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین طی یک دوره ده ساله (82-1372). مقدمه : سوداگران اولین دانشمندان و اقتصاددانانی بودند که به ... بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین ... poroge.ir/بررسی-صادرات-غیر-نفتی-جمهوری-اسلامی-ای/‎Cachedمقدمه. سوداگران اولین دانشمندان و اقتصاددانانی بودند که به تجارت خارجی با دیدی مثبت مینگریستند سوداگران، آن را تنها و مکانیزم کسب ثروت و قدرت اقتصادی قلمداد ... بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین 2481bd.barfindl.ir/‎Cachedبررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین. دانلود بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین ... jahanriane.meeblog.ir/post/1441‎Cached28 ا کتبر 2016 ... به صفحه دانلود فایل(بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین)خوش آمدید برای دانلود به ادامه مطلب بروید.شما پس از پرداخت ... فروش فایل بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری ... www.sarvoptdl.ir/file4833.html‎Cached18 جولای 2016 ... با سلام،محصول دانلودی +{{بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین}}+آماده ارائه به جویندگان عزیز میباشد.با کلیک روی دکمه ... بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین bartarin.filenab.com/product-55808-aa.aspx‎Cachedصادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران جمهوری خلق چین صادرات توسعه صادرات مقاله پژوهش تحقیق پژوهش دانلود مقاله دانلود پژوهش دانلود تحقیق دانلود پژوهش. مقاله بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین ... keywanta.blogsky.com/.../مقاله-بررسی-صادرات-غیر-نفتی-جمهوری-اسلامی-ایران-به-جمهوری-خلق-چین‎Cached21 دسامبر 2015 ... مقدمه. سوداگران اولین دانشمندان و اقتصاددانانی بودند که به تجارت خارجی با دیدی مثبت مینگریستند سوداگران، آن را تنها و مکانیزم کسب ثروت و قدرت ... پایان نامه بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق ... www.goodfile.blogsky.com/1395/06/30/post-39580/‎Cached20 سپتامبر 2016 ... استراتژی تجارت بین الملل, بازار یابی بین المللی, بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین, پایان نامه بررسی صادرات . خرید آنلاین بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری ... agigdlc.ir/post.php?id=21357‎Cached18 ا کتبر 2016 ... خرید آنلاین بررسی صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین.