اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و گلدهی توت فرنگی
به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف هیومیک اسید بر گیاه توتفرنگی تحت بسترهای مختلف کشت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانهای در اطراف شهر رشت اجرار گردید. فاکتورهای آزمایش عبارتند از از فاکتور بستر کاشت در چهار سطح: پیت+پرلیت+ماسه (B1)، کوکوپیت+پرلیت+ماسه (B2)، کوکوپیت+پرلیت+کمپوست آزولا+ماسه (B3)، پرلیت+ماسه+کمپوست آزولا(B4); فاکتور محلول پاشی هیومیک اسید در سه سطح: 0، 5/0 و 5/1 میلی مولار (H0، H0.5 و H1.5). در مجموع 36 گلدان وجود داشت. نتایج نشان داد که برهمکنش هیومیک اسید و بستر کاشت بر اغلب صفات به استثنای تعداد شاخساره، طول ریشه، طول میوه، قطر میوه، تعداد گل در بوته، وزن خشک هوایی و وزن تر ریشه معنیدار بود. در اغلب صفات اندازهگیری شده سطح هیومیک اسید H1.5 و بستر کاشت B4 میانگین بیشتری نسبت به سایر تیمارها نشان دادند. بیشترین عملکرد میوه نیز از تیمار B4H1.5 با میانگین 35/49 گرم بهدست آمد. ضمن آنکه بیشترین وزن خشک ریشه و وزن تر هوایی نیز از تیمار B4H1.5 به دست آمد. بنابراین برای حصول حداکثر عملکرد میوه محلول پاشی 5/1 میلیمولار هیومیک اسید و بستر ترکیب پرلیت+ماسه+کمپوست آزولا توصیه میشود.
کلمات کلیدی: هیومیک اسید، بستر کاشت، توتفرنگی، عملکرد و کیفیت میوه
فهرست مطالب
چکیده................................................... 1
فصل اول (مقدمه و کلیات)
1-1- مقدمه.............................................. 2
فصل دوم (بررسی منابع)
2-1- طبقهبندی........................................... 6
2-2- گیاهشناسی.......................................... 6
2-3- تاریخچه............................................ 7
2-4- اهمیت اقتصادی توتفرنگی............................. 8
2-5- شرایط محیطی........................................ 9
2-6- زمان کاشت......................................... 10
2-7- ازدیاد توتفرنگی................................... 10
2-8- بستر کشت.............................................................................................. 11
2-8-1- خواص عمومی بسترها................................ 12
2-8-1-1- خواص مکانیکی.................................. 12
2-8-1-2- خواص فیزیکی................................... 13
2-8-1-3- خواص شیمیایی.................................. 13
2-8-1-3-1- pH یا اسیدیته................................ 14
2-8-1-3-2- ظرفیت تبادل کاتیونی.......................... 14
2-8-1-3-3- نسبت کربن به ازت (C/N)....................... 15
2-8-1-3-4- هدایت الکتریکی (EC)......................... 15
2-8-2-انواع بسترهای کشت................................ 15
2-8-2-1- پیت.......................................... 15
2-8-2-2- پوست درختان................................... 16
2-8-2-3- کمپوست........................................ 16
2-8-2-4- ورمیکولیت..................................... 17
2-8-2-5- زئولیت........................................ 17
2-8-2-6- پرلیت......................................... 18
2-8-2-7- کوکوپیت....................................... 18
2-9- تغذیه............................................. 19
2-10- اسیدهیومیک...................................... 19
2-10-1- مزایای استفاده از اسید هیومیک................... 20
2-10-2- نقش اسید هیومیک در رشد گیاه..................... 21
2-11- اسپری یا محلولپاشی (تغذیه برگی)................... 22
2-12- بستر کشت......................................... 22
۲-13- اهمیت کشت بدون خاک................................ 23
۲-14- اهمیت استفاده از ترکیبات بستری.................... 23
۲-15- اهمیت بستر کشت در توتفرنگی........................ 25
۲-16- تأثیر بسترهای کشت بر رشد گیاهان................... 27
۲-17- اثر اسید هیومیک، بر روی رشد....................... 31
فصل سوم (مواد و روشها)
3-1- مواد گیاهی........................................ 38
3-2- طرح آزمایشی....................................... 38
۳-3- شرایط محیط اجرای آزمایش............................ 38
3-4- مواد مورد استفاده در آمادهسازی بستر کشت............ 38
3-4-1-کوکو پیت......................................... 38
3-4-2- پرلیت........................................... 38
3-4-3- ماسه............................................ 40
3-4-5- کمپوست آزولا..................................... 40
3-4-6- پیت............................................. 40
3-5- تهیه بستر......................................... 40
3-6- محلولپاشی اسیدهیومیک.............................. 40
3-7- مقدار اسیدهیومیک.................................. 41
3-8- نگهداری از گیاهان.................................. 41
3-8-1- مبارزه با آفات و بیماریها........................ 41
3-8-2- آبیاری.......................................... 42
3-8-3- تنک کردن........................................ 42
3-9- اندازهگیری صفات................................... 42
3-9-1- طول ریشه........................................ 42
3-9-2-طول شاخساره...................................... 43
3-9-3-طول میانگره...................................... 43
3-9-4- تعداد گره....................................... 43
3-9-5- تعداد برگ....................................... 43
3-9-6- تعداد ساقه...................................... 44
3-9-7- تعداد گل........................................ 44
3-9-8- قطر گل.......................................... 44
3-9-9- وزن تر اندام هوایی............................... 45
3-9-10- وزن تر ریشه..................................... 45
3-9-11- وزن خشک اندام هوایی............................ 45
3-9-12- وزن خشک ریشه.................................... 46
3-9-13- تعداد میوه در بوته.............................. 46
3-9-14- طول و عرض میوه.................................. 46
3-9-15- شاخص برداشت.................................... 46
3-9-16 -اندازهگیری کلروفیل برگها........................ 47
3-10- آنالیز دادهها.................................... 48
فصل چهارم (بحث و نتیجه و پیشنهادات )
4-1- تعداد برگ............................................... 53
4-2- طول برگ................................................. 54
4-3- طول شاخساره............................................. 55
4-4- تعداد شاخساره........................................... 56
4-5- تعداد ریشه.............................................. 56
4-6- طول ریشه................................................ 57
4-7- تعداد میوه.............................................. 59
4-8- قطر میوه................................................ 60
4-9- طول میوه................................................ 61
4-10- قطر گل................................................. 62
4-11- عملکرد میوه............................................ 62
4-12- تعداد گل در بوته........................................ 63
4-13- وزن خشک اندامهای هوایی.................................. 63
4-14- وزن خشک ریشه........................................... 64
4-15- وزنتر اندامهای هوایی................................... 65
4-16- وزنتر ریشه............................................. 66
4-17- شاخص برداشت............................................ 67
4-18- کلروفیل a..................................................................................................................... 67
4-19- کلروفیل b.............................................. 69
4-20- نسبت کلروفیل a/b........................................ 69
4-21- نتیجهگیری کلی.......................................... 70
4-22- پیشنهادها.............................................. 70
منابع و مأخذ ...................................................... 71
فهرست جداول
2-1 سطح زیر کشت و میزان تولید توتفرنگی در ده کشور عمده تولیدکننده جهان ................................................... 9
4-1- تجزیه واریانس اثر بستر کاشت و سطوح مختلف اسید هیومیک 50
4-2- مقایسه میانگین اثر بستر کاشت بر صفات اندازهگیری شده توتفرنگی.......................................................................................................................................................... 51
4-3- مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف اسید هیومیک ....... 51
4-4- مقایسه میانگین اثر برهمکنش بستر کاشت × سطوح مختلف اسید هیومیک....................................................... 51
4-5- مقایسه میانگین اثر بستر کاشت بر صفات اندازهگیری شده توتفرنگی.......................................................................................................................................................... 52
4-6- مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف اسید هیومیک بر صفات 52
جدول 4-7- مقایسه میانگین اثر برهمکنش بستر کاشت × سطوح مختلف اسید هیومیک................................................. 52
فهرست اشکال
(شکل 3-1-) آماده سازی بستر کشت و کاشت نشای توت فرنگی در آن.. 39
(شکل 3-2-) محلولپاشی با دستگاه اسپری دستی و نازل قابل تنظیم. 41
(شکل 3-3-) اندازه گیری طول شاخساره................... 44
(شکل 3-4-) اندازه گیری قطر گل با کولیس دیجیتال....... 45
(شکل 3-5-) اندازه گیری عرض و طول میوهها با استفاده از کولیس 46
(شکل 3-6-) عصارهگیری برگها برای اندازه گیری میزان کلروفیل 48
خرید فایللینک منبع :
اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و گلدهی توت فرنگیاثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت ...
maghale2020.filenab.com/product-56941-aa.aspxCachedاثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و
گلدهی توت فرنگی. به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف هیومیک اسید بر گیاه ...
اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت ...
www.allfiles.blogsky.com/1395/07/02/post-54639/Cachedاثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و
گلدهی توت فرنگی - تمام فایلها - تمام فایلهای مورد نیاز دانشجویان و دانش آموزان و ...
اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت ...
maghaleshop.rozblog.com/.../-اثر-محلولپاشی-برگی-کود-ارگانیک-اسید-هیومیک-و-بسترهای-کشت-بر-روی-رشد-و-گلدهی-.htmlCached13 سپتامبر 2016 ... اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و
گلدهی توت فرنگی دسته: مهندسی کشاورزی بازدید: 17 بارفرمت ...
اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک اسید هیومیک بسترهای کشت بر ...
feixiansi.com/.../اثر+محلولپاشی+برگی+کود+ارگانیک+اسید+هیومیک+و+بسترهای+کشت+بر+روی+رشد+و+گلدهی+توت+فرنگی+1.htmlCachedاثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و ...
کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و گلدهی توت فرنگی 1.
اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت ...
serial.iranoo.ir/اثر-محلولپاشی-برگی-کود-ارگانیک-اسید/Cached4 جولای 2016 ... اثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و
گلدهی توت فرنگی. به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف هیومیک ...
جمال جوانمردی - مرکز توسعه علوم و فناوری پیشرفته
www.virascience.com/thesis/author/126206/Cachedچای کودهای ارگانیک به صورت هفتگی به روش محلولپاشی برگی یا خاکمصرف، به ...
تاثیر اسید هیومیک و چای کود مواد آلی در کشت ارگانیک پپینو (Solanum
muricatum) ... گوجه فرنگی به شدت در ابتدای فصل رشد تحت تاثیر رقابت با علف
های هرز .... 6 برگی در تیمار نشای ریشه عریان به صورت کاشت دستپاش بذر در بستر
پیت و ...
تأثیر محلولپاشی هیومیک اسید بر خصوصیات کمی و کیفی سیب رقم ...
ganj.irandoc.ac.ir/articles/574629Cached
Similarیکی از این راهکارها، استفاده از کودهای آلی مانند هیومیک اسید می-باشد. ... با وجود قدمت
کاشت سیب و شناختی که در ایران نسبت به این درخت زیبا و میوه مطلوب وجود .... به
صورت محلولپاشی در کشاورزی ارگانیک رو به افزایش است، زیرا تاثیر بسزایی بر
..... به خاک و محلولپاشی هیومیک اسید و آمینواسید بر عملکرد و رشد توت فرنگی رقم ...
ورمی کمپوست evermi.persianblog.ir - خانه
khazesh.ir/search/ورمی+کمپوست+evermi.persianblog.irCachedاثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و … اثر محلولپاشی برگی کود
ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و گلدهی توت فرنگی .
توت فرنگی - فروش فایل و مقالات PDF
toppdf.ir/tag/توت-فرنگی/Cachedاثر محلولپاشی برگی کود ارگانیک (اسید هیومیک) و بسترهای کشت بر روی رشد و
گلدهی توت فرنگیعنوان تحقیق: اثر محلولپاشی برگی کود .
مجموعه مقالات اولین همایش ملی الکترونیکی مباحث نوین در علوم باغبانی
www.civilica.com/Papers-HORTISYMP01=اولین-همایش-ملی-الکترونیکی-مباحث-نوین-در-علوم-باغبانی.htmlCached
Similarاثر اندازه ذرات بستر کشت پالم و رقم بر برخی از خصوصیات کیفی میوه توت
فرنگی ... اثر روشهای مختلف پیوند بر رشد و عملکرد گوجه فرنگی پیوند رقم Red
Top ..... بررسی و مقایسه اثرات کاربرد چای کود های ارگانیک و کود شیمیایی بر
ویژگی های ... تاثیر پیش تیمار بذری اسید سالیسیلیک و محلول پاشی برگی آن در
دوره رشد، بر ...