پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

بررسی علل فرار دختران

بررسی علل فرار دختران

مقدمه :

همه روزه شاهد درج عکسهایی از کودکان و نوجوانان در جراید رسمی کشور هستیم که بدون اطلاع والدین، خانه و کاشانة خود را ترک نموده و به دیگر سخن اقدام به فرار از خانه نموده‌اند و چشمان مضطرب خانواده‌ای را بی‌صبرانه در انتظار بازگشت خویش به دور انداخته‌اند. البته این تنها بخش کوچکی از جامعه آشنا با مطبوعات را شامل شده که دسترسی به جراید داشته و با درج آگهی در آن، ملتمسانه مردم را در یافتن فرزند خویش به استمداد طلبیده‌اند در صورتیکه بسیاری از خانواده‌های بحران زده آشنایی چندانی با جراید نداشته تا بنابر دلایلی! «بالاخص در ترس از آبرو» از درج آگهی در مطبوعات خودداری نموده‌اند. بعلاوه هیچ آمار دقیقی از تعداد فراریان از منزل در ایران وجود ندارد و مسئولین اداره آگاهی نیز از ارئه آمار به دلایل مختلف طفره رفته‌اند. همچنین مشخص نیست از میان فراریان نوجوانان، چه تعدادی دوباره پس از برخورد با مشکلات خود به منزل مراجعت می‌کنند؟ یا آنکه بوسیلة نیروهای انتظامی دستگیر شده و به والدین تحویل می‌گردند؟ یا با در پیش گرفتن کاری شرافتمندانه مستقل از والدین خانواده به زندگی خود ادامه می‌دهند؟ وتعداد زیادی نیز پس از ارتکاب جرمی دستگیر شده و پس از تشکیل پرونده تحویل کانون اصلاح و تربیت گردیده تا اقدامات تعلیمی و تربیتی لازم در مورد آنان صورت گیرد و این تنها قسمتی است که در صورت همکاری مقامات زیربط در آگاهی آمار دقیقی دارد که متأسفانه ارائه نگردیده است.

فصل اول :کلیات تحقیق

اهمیت مسأله:

در تحقیقی که در سال 1365 بوسیلة انجمن اولیاء و مربیان در مورد علل انحرافات، اخلاقی و فرار دختران انجام گرفته است متوسط سن فرار 16 سال می‌باشد. دلایلی چون: اختلافات شدید خانوادگی، عاشق شدن، داشتن رابطة نامشروع و ترس از برملا شدن آن، داشتن نامادری، ناپدری و بدرفتاری والدین را برای فرار آنها ذکر نموده‌اند. «فراهانی، 1365» بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، یکصد میلیون کودک و نوجوان در جهان وجود دارد که در کوچه‌ها و خیابانها زندگی می‌کنند و در برابر مواد مخدر و خشونتهای جسمی آسیب پذیرند. موضوع مهم در این فرارها یافتن پاسخ برای سئوالات زیر است:

1 . نوجوانان چرا خانه‌های خود را ترک می‌کنند؟

2 . نوجوانان در مدتی که خانه را ترک می‌کنند کجا بسر می‌برند؟

3 . اوقات خود را چگونه و با چه کسانی سپری می‌کنند؟

4 . هزینه‌های زندگی خود را از چه محلی تأمین می‌کنند؟

گروه فراریان دختران از خانه و کاشانه رقم عمده‌ای را تشکیل می‌دهند. آنها به هر علتی از خانه فرار کرده باشند امروزه در وضعیتی قابل مطالعه بسر می‌برند. اختلافات خانوادگی، وضع مدرسه و تحصیل، روابط بین دوستان و اطرافیان همه مسائلی هستند که ممکن است به امنیت، استقلال و شخصیت نوجوانان لطمه بزنند و آنها را دچار نگرانی کنند و در این موارد است که ما باید آنها را درک کنیم و به آنها کمک کنیم تا بتوانند استقلال و امنیت از دست رفتة خود را باز یابند. این کار ارزش آن را دارد که قبلاً مورد توجه قرار گیرد و از آن پیشگیری گردد.

تعریف علمی واژه‌ها:

فرار بخشی از رفتار ناسازگارانه‌ای است که کودکان و نوجوانان مرتکب می‌شوند که ابتداء برای رفع نیازهای عادی خود یا پرکردن اوقات فراغت و سپس به اعمال ناهنجار دیگری از قبیل دزدی، ولگردی، روی می آورند. از همه مهمتر یافتن افراد همسن و سال خود در پارکها و کوچه‌ها و خیابنها به تشکیل گروههای بزهکاری مبادرت می‌ورزند.

نوجوانی:نوجوانی به دوره‌ای اطلاق می‌شود که حدفاصل بین کودکی و میانسالی است 18 12 سالگی و آغاز بزرگسالی، به عبارت دیگر فرد از کودکی به بزرگسالی، از مرحله‌ای می‌‌ گذرد که نوجوانی گویند «نوایی‌نژاد، 1366».

بحرانی‌ترین ادوار زندگی به حساب می‌آید. چون عوامل زیست، روانی، اجتماعی، تواماً در بروز نوجوانی دخالت دارند. تعیین سن دقیقی برای آغاز و پایان آن امکان‌پذیر نیست ولی معمولاً نوجوانی در دختران سنین 15 11 و در پسران 16 12 سالگی را شامل می‌شود.

فصل پنجم : بحث و نتیجه‌گیری

توصیه و پیشنهادات یکی برای مسئولین:

برای آنکه انحرافی پدید نیاید لازم است تا خانواده به عنوان کسب کانون مقدس بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. همچنین باید:

1) امنیت خانواده از هر حیث تعیین شود.

2) نابسامانیها و اختلافات و بگومگوها تعطیل گردد یا حداقل از انظار کودکان پنهان باشد.

3) به امر تعلیم و تربیت فرزندان توجه گردد.

4) به حقوق زوجین از نظر اسلام توجه گردد.

5) والدین با آموزشهای مستمر با اصول و مبانی تربیتی آشنا گردند «ارتقاء سطح فرهنگ خانواده».

6) والدین تشویق گردند تا ساعات بیشتری را در خانواده و با اعضاء آن بگذرانند.

7) زمینه‌ها و عوامل ایجاد و تزلزل در خانواده از بین برود.

8) پرورش مذهبی و رعایت اخلاق اسلامی سرلوحة کارها و فعالیتهای اجتماعی قرار گیرد.

9) روح عدالت‌طلبی و رعایت مساوات بین فرزندان گسترش یابد.

10) همواره شخصیت فرزندان بویژه در حضور دیگران مورد تکریم قرار گرفته و از سرزنش و تحقیر آنان جداً پرهیز گردد.

11) تشکیل دوره‌های فشرده و کوتاه مدت قبل از ازدواج برای زوجهای جوان و استفاده از اساتید مجرب و صاحب‌نظر برای ارائه آموزهای لازم، زیرا بسیاری از زوجهای جوان با مسئولیتهای سنگین خود در قبال فرزندان خود آگاهی ندارند.

12) فراهم نمودن تحصیلات لازم برای اوامر تحصیل فرزندان، خانواده‌های بی‌سرپرست و آسیب‌پذیر، زیرا بسیاری از نوجوانان فراری بدلیل فشارهای اقتصادی ترک تحصیل نموده و ابتدا در جستجوی کار به شهرهای بزرگ روی آورده‌اند و بعداً بر اثر همنشینی با افراد منحرف به سوی انحراف سوق پیدا کرده‌اند.

13) تأسیس یک مؤسسة شبانه‌روزی برای نگهداری کودکان بی‌سرپرست و یا کودکانیکه گرفتار سوءسرپرستی می‌باشند که متأسفانه مورد دوم بسیار بیشتر است و در عین حال کمتر مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان مثال نوجوانی 13 ساله به پژوهشگر گفته بود پدر و مادرش هر دو مفسد بوده‌اند و با سوءاستفاده از وی در جهت خرید و فروش مواد وی را نیز معتاد کرده‌اند. نوجوان دیگری گفته بود که مادر من برای آنکه 2 کودک دیگرش در هنگام تکدی در معابر مزاحمش نشوند آنها را معتاد کرده بود و آنها دائماً در خواب بودند.


بررسی علل فرار دختران


فهرست عناوین

عنوان

مقدمه

فصل اول: کلیات تحقیق

اهمیت مسئله

تعریف علمی واژه‌ها

نوجوانی

کجروی یا انحراف

فصل دوم: فرار دختران از خانه

مقام زن در جهان‌بینی اسلامی

فرار دختران

نقش عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی در انحراف

نقش مسائل اجتماعی در انحراف

تراکم جمعیت

محل سکونت

مناطق جرم‌خیز

مهاجرت

ماهیت زندگی شهری

دوستان و رفقا

تأثیر عوامل فرهنگی بر انحراف

تأثیر عوامل اقتصادی بر انحراف

خانواده و انحراف

خشونت والدین و اثرات آن

فساد و آلودگی والدین

فصل سوم: علل فرار

چه کسانی از خانه فرار می‌کنند؟

شرایط عمومی افراد فراری

از نظر خانوادگی

از نظر اجتماعی

اقسام فرار

علل فرار

فقدان یکی یا هر دو والدین

جدایی و طلاق

وجود ناپدری یا نامادری

فقر عاطفی

شکست تحصیلی و نگرانی از سرزنش یا تنبیه والدین

سخت‌گیری و وجود شرایط تنبیه

تمایل به دیدن نقاط دیدنی

فصل چهارم: نحوة ارائة خدمات به دختران فراری

نحوة ارائة خدمات در ایران به افرادی که از خانه فرار می‌کنند

مرکز بازپروری زنان و دختران آسیب‌دیدة اجتماعی

خانة سلامت

اهداف

شرایط پذیرش

نحوة پذیرش

کمیتة امور آسیب‌دیدگان اجتماعی استان

شرایط و مراحل ترخیص و تحویل به خانواده یا بستگان

شرایط و مراحل زندگی مستقل

شرایط ترخیص از طریق ازدواج

شرایط ترخیص از طریق ادامة تحصیل

فصل پنجم: بحث و نتیجه‌گیری

توصیه و پیشنهادات برای مسئولین

چند توصیه به والدین

نتایج پژوهش‌هایی که در خصوص دختران انجام شده است



خرید فایل



لینک منبع :بررسی علل فرار دختران

بررسی عوامل موثر در فرار دختران از خانه www.tanzimekhanevadeh.com/social.../477-1389-03-16-09-21-59‎Cached Similarبررسی عوامل موثر در فرار دختران از خانه. منبع سایت دانشجو. افزایش روز افزون فرار دختران از کانون گرم خانواده و پیامدهای مخرب آن بر فرد ، خانواده و جامعه یکی از آسیب ... تحقیق بررسی علل فرار دختران - دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی bankmaghale.ir/تحقیق-بررسی-علل-فرار-دختران/‎Cachedتحقیق بررسی علل فرار دختران مربوطه به صورت فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۰۴ صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود تحقیق ... دانلود مقاله بررسی علل فرار دختران - پروژه دات کام www.prozhe.com/دانلود-مقاله-بررسی-علل-فرار-دختران‎Cached Similar2 مارس 2011 ... عنوان مقاله : بررسی علل فرار دختران قالب بندی : word قیمت : رایگان شرح مختصر : همه روزه شاهد درج عکسهایی از کودکان و نوجوانان در جراید رسمی کشور ... دانلود مقاله بررسی علل فرار دختران | جزوه www.jozve.org/دانلود-مقاله-بررسی-علل-فرار-دختران‎Cached Similar9 سپتامبر 2013 ... چکیده. همه روزه شاهد درج عکسهایی از کودکان و نوجوانان در جراید رسمی کشور هستیم که بدون اطلاع والدین، خانه و کاشانه خود را ترک نموده و به دیگر سخن ... [PDF] ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻠﻞ ﻓﺮار دﺧﺘﺮان از ﻣﻨﺰل و اراﺋﻪ راﻫﮑﺎرﻫﺎﯾﯽ ﺑﺮای ﻣ - فصلنامه علمی ... chb.jrl.police.ir/.../da3302a39d28aaa2fe205e5ffc6becfefbec8082.pdf‎Cachedﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻠﻞ ﻓﺮار دﺧﺘﺮان از ﻣﻨﺰل و اراﺋﻪ راﻫﮑﺎرﻫﺎﯾﯽ ﺑﺮای ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ آن. ﻓﺮﺣﻨﺎز ﻓﺮدوﺳﯿﺎن. 1،. ﻋﻠﯽ اﺻﻐﺮ ﻣﻬﺮی. 2. از. ﺻﻔﺤﻪ. 85. ﺗﺎ. 112. ﭼﮑﯿﺪه. ﺗﺤﻘ. ﻖﯿ. ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻠﻞ و اﻧﮕ. ﺰهﯿ. ﻫﺎ. ی. ﻓﺮار دﺧﺘﺮان ... بررسی علل فرار دختران - فروشگاه ساز رایگان فایل bankfile.payfile.org/product-13608-بررسی-علل-فرار-دختران.aspx‎Cachedپایان نامه بررسی علل فرار دختران مقاله بررسی علل فرار دختران پروژه بررسی علل فرار دختران تحقیق بررسی علل فرار دختران دانلود پایان نامه بررسی علل فرار ... روش تحقیق بررسی علل فرار دختران www.karenthesis.ir/دانلود/.../روش-تحقیق-بررسی-علل-فرار-دختران‎Cachedروش تحقیق بررسی علل فرار دختران مقدمه : همه روزه شاهد درج عکسهایی از کودکان و نوجوانان در جراید رسمی کشور هستیم که بدون اطلاع والدین، خانه و کاشانه خود را ترک نموده ... کارتحقیقی - بررسی علل فرار دختران | شبکه اجتماعی حقوقدانان talar.dadparvar.ir/threads/بررسی-علل-فرار-دختران.16417/‎Cachedیک محصول جدید در بخش داد وستد درج شد: بررسی علل فرار دختران - بررسی علل فرار دختران عنوان مقاله : بررسی علل فرار دختران قالب بندی : Pdf قیمت :... [PDF] ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻋﻠﻞ ﻓﺮار دﺧﺘﺮان از ﺧﺎﻧﻪ و ﺳﻨﺠﺶ ارﺗﺒﺎط آﻧﻬﺎ ganj.irandoc.ac.ir/articles/download_sparse/563478‎Cachedاﻗﺘﺼــﺎدی دﺧﺘــﺮان ﻓــﺮاری. ﺳــﺎﻛﻦ در ﻣﺮاﻛــﺰ ﻣﺪاﺧﻠــﻪ در ﺑﺤــﺮان ﺗﻬــﺮان ﺑــﻮده اﺳــﺖ . ﭼﺸــﻢ اﻧــﺪازﻫﺎی ﻧﻈــﺮی ﻣﺨﺘﻠــﻒ در ﺧﺼــﻮص. ﻋﻮاﻣــﻞ ﻣــﻮﺛﺮ ﺑــﺮ ﻓــﺮار دﺧﺘــﺮان ﻣــﻮرد ﺑﺮرﺳــﻲ ﻗــﺮار ﮔﺮﻓﺘــﻪ و ﭘــﺎره ... بررسی علل فرار دختران - فرهنگ و رفاه اجتماعی alirezasamani.blogfa.com/post-43.aspx‎Cached Similarفرهنگ و رفاه اجتماعی - بررسی علل فرار دختران - Culture and Social Welfare - فرهنگ و رفاه اجتماعی.