پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

تعلیق اجرای مجازات

در اثر تحولاتی که در چند قرن اخیر در جوامع پیشرفته پدیدار گردید ملاحظه می شود که مبانی حقوق قضائی از نظر اهمیتی که جامعه برای اجرای مجازات ملحوظ می داشت نیز دستخوش تغییر و تبدیل شده و اساس و پایه اعمال مجازات در قرن حاضر با آنچه که در قرون گذشته به آن نگریسته می شد تفاوت کلی یافته است . که مباحث جامع آن در بحث مکتب شناسی عنوان شده است و به منظور پرهیز از اطاله کلام از بیان آنها خودداری می شود در مجموع می توان گفت که امروزه مجرم را بیشتر یک بیمار اجتماعی می پندارند تا یک عنصر فاسد و ضد اجتماعی و بر اساس این طرز تفکر است که آن اعتقادی که در قرون گذشته نسبت به اجرای عدالت نمودن در اعمال مجازات وجود داشت دیگر وجود ندارد و کمتر کسی است که بزهکار را صد در صد مسئول اعمال و رفتار ضد اجتماعی خود دانسته و او را در ارتکب جرم از تاثیر و نفوذ محیط به طور کلی مستثنی و دور بداند . با توسعه و نفوذ این طرز تفکر و با شناخت بهتر بزهکار و بزهکاری بر اساس مبانی نوین حقوق جزایی و جرم شناسی ، فلسفه مجازات نیز تغییر کلی پیدا کرده و آن را بیشتر عاملی برای اعاده نظم جامعه و تربیت و اصلاح و درمان بزهکار می دانند تا تظاهری از انتقام ارعاب یا اجرای عدالت . با تغییر فایده مجازات ، هدف از مجازات نیز لاجرم تغییر پیدا می کند و برای هدف جدید ، مجازاتهای جدید یا طرق جدید پیش بینی می شود . در مسیر این طرز تفکر و این تحول بوده است که عدهای از علمای حقوق جزائی و جامعه شناسان به این فکر افتاده اند که شاید بهتر باشد در پاره ای از موارد اجرای مجازات موقتا معلق بماند و این مجازات اجرا نشود مگر آنکه محکوم علیه خود را با شرایطی که بوسیله قانون گذار و محکمه برای استفاده او از تعلیق مقرر داشته اند منطبق نسازد و در جهت خلاف آنچه که برای او مقرر شده است گام بردارد . این تاسیس حقوقی که آن را تعلیق اجرای مجازات می نامند از زمان تدوین قانون مجازات عمومی مصوب 1304 در حقوق جزائی ایران راه یافته است و بعد از انقلاب نیز مقنن اسلامی آن را در قانون مجازات اسلامی ذکرنموده است .که ما به دنبال بررسی این نهاد با سایر نهاد های از جمله آزادی مشروط هستیم.

پدیده تعلیق مولود قرن 19 است و در حال حاضر 3 نوع از آن وجود دارد.
1- تعلیق اجرای مجازات 2- تعلیق تعقیب 3- تعلیق صدور حکم محکومیت که در حال حاضر از میان این 3 نوع تعلیق تنها نوع اول (تعلیق اجرای مجازات)‌ در کشور ما وجود دارد و در موارد 25 تا 36 قانون مجازات اسلامی پیش‌بینی شده است. البته در قانون هیچ تعریفی از آن ارائه نشده، ولی می‌توان آن را چنین تعریف کرد. تعلیق اجرای مجازات روش قانونی تعدیل مجازات است که به موجب آن دادگاه پس از انجام دادرسی و صدور حکم با رعایت شرایطی می‌تواند اجرای مجازاتی را که در دادنامه قیدکرده برای مدت معینی با هدف اصلاح و تربیت مجرم به تاخیر بیندازد.

فهرست مطالب:

مقدمه

اثرات تعلیق

خصوصیات تعلیق

ممنوعیت‌ها

تخفیف مجازات‌

آیین‌نامه کمیسیون عفو و بخشودگی‌

مجازات‌های‌ تعزیری‌ و‌ بازدارنده‌

تعلیق اجرای مجازات اهداف و آثار

بخش اول – تعریف

بررسی تعلیق در قوانین قبل و بعد از انقلاب

بخش دوم - فلسفه و فایده تعلیق اجرای مجازات

بخش سوم – ماهیت حقوقی تعلیق

بررسی تعلیق با برائت ، عفو ، آزادی مشروط

بخش چهارم – آثار تعلیق

گفتار اول – آثار تعلیق نسبت به محکوم علیه

گفتار دوم – آثار تعلیق نسبت به مراجع دادگستری

حالات لغو حکم تعلیق

احکام مربوط به آزادی مشروط تعلیق مجازات و عفو زندانیان و مقررات مربوطه

نتیجه گیری

منابع و مآخذ



خرید فایل



لینک منبع :تعلیق اجرای مجازات

شرایط تعلیق اجرای مجازات براساس قانون جدید - باشگاه خبرنگاران جوان www.yjc.ir/fa/news/.../شرایط-تعلیق-اجرای-مجازات-براساس-قانون-جدید‎Cached Similar1 آگوست 2014 ... براساس قانون جدید مجازات اسلامی شرایط تعلیق اجرای مجازات بررسی و تدوین شده که ماده 25 تا 37 قانون به این مساله اختصاص دارد. پرتال جامع علوم انسانی - تعلیق اجرای مجازات اهداف و آثار www.ensani.ir/fa/content/142837/default.aspx‎Cached Similarاین تاسیس حقوقی که آن را تعلیق اجرای مجازات می نامند از زمان تدوین قانون مجازات عمومی مصوب 1304 در حقوق جزائی ایران راه یافته است و بعد از انقلاب نیز مقنن اسلامی ... - تعلیق اجرای مجازات در چه شرایطی صورت می‌گیرد؟ www.hemayatonline.ir/TextVersionDetail/6713‎Cached3 مه 2015 ... دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یک‌سوم مجازات می‌تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق کند. همچنین محکوم ... تعلیق اجرای مجازات در قوانین جزایی_ فرصتی قانونی برای بازگشت ... khorasannotary.ir/?p=6168‎Cachedتعلیق اجرای مجازات، تاسیسی ارفاقی است که در حقوق کیفری بسیاری از کشورها و از جمله کشور ما وجود دارد و یکی از راه‌های قانونی اعطای فرصت به مجرم برای خودداری از ... [PDF] تعلیق اجرای مجازات https://tavaana.org/sites/default/files/تعلیق%20اجرای%20مجازات.pdf‎Cached24 فوریه 2016 ... http://bayanehagh.persianblog.ir/post/102/. 1/2. ﺗﻌﻠﻳﻖ ﺍﺟﺭﺍﯼ ﻣﺟﺎﺯﺍﺕ ﺑﻳﺎﻥ ﺣﻖ. ﻧﻭﻳﺳﻧﺩﻩ: ﺩﮐﺗﺭ ﻣﺣﻣﺩ ﻋﻠﯽ ﺍﺧﻭﺕ ﻗﺎﺿﯽ ﺳﺎﺑﻖ ﺩﻳﻭﺍﻧﻌﺎﻟﯽ ﮐﺷﻭﺭ،ﻭﮐﻳﻝ ﺩﺍﺩﮔﺳﺗﺭﯼ ﺩﻭﺷﻧﺑﻪ ۱٦ ﺗﻳﺭ ۱۳۹۳. تعلیق اجرای مجازات - بیان حق bayanehagh.persianblog.ir/post/102/‎Cached Similar7 جولای 2014 ... دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یک سوم مجازات می تواند از دادگاه صادر کننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می ... [PDF] تعلیق اجرای مجازات www.vekalatonline.ir/.../1381035198-talighejraymojazat-vekalatonline.ir.pdf‎Cached Similar1. داﻧﺸﮕﺎه آزاداﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﮐﺮج. ﻣﻮﺿﻮع ﺗﺤﻘﯿﻖ : ﺗﻌﻠﯿﻖ اﺟﺮای ﻣﺠﺎزات. ﻣﺤﻘﻖ :اﻣﯿﺮﺣﺴﻦ ﺳﻬﺮاﺑﯽ. داﻧﺸﺠﻮی. ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ. ارﺷﺪرﺷﺘﻪ. ﺣﻘﻮق. ﺟﺰاوﺟﺮم. ﺷﻨﺎﺳﯽ. ﻧﺎﺷﺮ. :ﭘﺎﯾﮕﺎه ﺗﺨﺼﺼﯽ ﻧﺸﺮ ﻣﻘﺎﻻت ﺣﻘﻮﻗﯽ، ﺣﻖ ... بررسی مقررات تعلیق اجرای مجازات در قوانین جزایی – گروه وکلای یاسا www.yasa.co/.../بررسی-مقررات-تعلیق-اجرای-مجازات-در-قوانین-جزایی‎Cached17 نوامبر 2015 ... فرصتی قانونی برای بازگشت مجرم به زندگی تعلیق اجرای مجازات، تاسیسی ارفاقی است که در حقوق کیفری بسیاری از کشورها و از جمله کشور ما وجود ... شرایط تعلیق اجرای مجازات براساس قانون جدید - قوه قضاییه جمهوری ... iran5050.com/index.php/2016/05/25/h-73/‎Cached25 مه 2016 ... براساس قانون جدید مجازات اسلامی شرایط تعلیق اجرای مجازات بررسی و تدوین شده که ماده ۲۵ تا ۳۷ قانون به این مساله اختصاص دارد. به گزارش خبرنگار ... کانون وکلای دادگستری اصفهان - تعلیق اجرای مجازات در چه شرایطی ... isfahanbar.org/vdcebe8oijh8v.9bj.html‎Cached Similarتعلیق اجرای مجازات عبارت از این است که اجرای تمام یا قسمتی از مجازات در مورد محکوم‌علیه با شرایط خاصی معلق شود.