پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

وظایف و اختیارات رهبری

وظایف و اختیارات رهبری

«در مقایسه با وظایف و اختیارات عالیترین مقامات در سه کشور امریکا، فرانسه و انگلستان

در این مقاله، نخست نگاهى به نحوه و سیر تاریخى تدوین قانون اساسى در کشور ما و سه کشور امریکا، فرانسه و انگلیس افکنده مى‏شود. هدف عمده در این بررسى و پژوهش این است که میزان مشارکت و حضور مردم و نحوه تبلور مردم‏سالارى و دمکراسى در نظام حکومتى کشورهاى مزبور تبیین گردد. خواننده در این مقاله به وضوح مى‏بیند که نظام جمهورى اسلامى ایران و ولایت فقیه، در مقایسه با کشورهاى مدعى دمکراسى و مردم‏سالار، دمکراتیک‏تر و مردم سالارتر است.

قانون اساسى و تعریف آن: عبارت «قانون اساسى‏» ترجمه انگلیسى، (CONSTITUTIONAL LAW) است. این معادل در آغاز انقلاب مشروطیت‏به وسیله رهبران مشروطه عرضه شد و در زبان فارسى رایج گردید. در طول قرن بیستم، اغلب کشورهاى آسیایى در اثر تحولات داخلى، از نظام حکومت استبدادى به حکومت پارلمانى و نظام قانونى روى آوردند. همه این کشورها عبارت، (CONSTITUTIONAL) را به زبان‏هاى ملى خود ترجمه کرده، بر روى مهم‏ترین قانون بنیادى کشور خود گذاردند. قانون اساسى، همان‏طور که از نام آن پیداست، جاى بیان اصول کلى حکومت و طرح‏ریزى تشکیلات اساسى کشور است. بنابراین، در متن قانون اساسى هر کشور معمولا شکل حکومت، شکل پارلمان (این که یک یا دو مجلس تشکیل شود)، حدود اختیارات و تکالیف هر یک از سه قوه حکومتى (مقننه، مجریه، قضاییه)، حقوق و تکالیف شهروندان در مقابل حکومت، نحوه انتخاب یا انتصاب رؤساى سه قوه و امثال این مسائل کلى درج مى‏گردد. بدین ترتیب، قانون اساسى هر کشور مهم‏ترین قانون مملکتى است. قانون اساسى چهارچوب حقوقى و سیاسى حکومت را معین و در داخل کشور نوعى نظم حقوقى برقرار مى‏کند که این نظم حقوقى قطعات مختلف کشور را متحد و در کنار هم نگه مى‏دارد. (1)

پی نوشت‏ها

1- محمد عالیخانى، حقوق اساسى، تهران، دستان، 1373، ص 14 - 13
2- جلال‏الدین مدنى، حقوق اساسى و نهادهاى سیاسى جمهورى اسلامى ایران، چاپ سوم، تهران، مؤلف، 1374، ص 393
3- قاسم شعبانى، حقوق اساسى و ساختار حکومت اسلامى ایران، تهران، مؤسسه اطلاعات، 1373، ص 41
4- عالیخانى، پیشین، ص 275- 276
5- شعبانى، پیشین، ص 39-40
6- قانون اساسى فرانسه، ترجمه اداره کل توافق‏هاى بین‏المللى، ریاست جمهورى ایران، (تهران، اداره کل قوانین و مقررات کشور، تابستان 1376)
7- قانون اساسى ایالات متحده امریکا، اصلاحیه دوازدهم، [1804].
8- قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران، اصل یکصد و نهم.
9- همان، اصل یکصد و هفتم.
10- مدنى، پیشین، ص 276
11- عالیخانى، پیشین، ص 288- 286
12- قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران فصل هشتم، اصل یکصد و یازدهم.
13- قانون اساسى فرانسه، اصل 68.



خرید فایل



لینک منبع :وظایف و اختیارات رهبری

وظایف و اختیارات رهبری www.hawzah.net/fa/Article/View/4598/وظایف-و-اختیارات-رهبری‎Cached Similarاصل یکصد و دهم (8) یکی از وظایف و اختیارات مقام رهبری را «حل معضلات. نظام که از طریق ... با آنکه قانون اساسی، وظایف و اختیارات همه ارکان و قوای زمامداری را به تفکیک . وظایف رهبری را بیان کنید؟ - - صفحه نخست - پرشین بلاگ moshkani.persianblog.ir/post/22/‎Cached Similar11 آوریل 2012 ... مطابق بند یکم از وظایف و اختیارات رهبری، سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی در همه زمینه های داخلی و خارجی، سیاسی، اقتصادی، نظامی، اجتماعی و ... رهبر ایران - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/رهبر_ایران‎Cached Similarرهبر می‌تواند بعضی از وظایف و اختیارات خود را به شخص دیگری تفویض کند. اصل سابق وظایف و اختیارات رهبری:. ‎۱ ولایت فقیه در قانون اساسی - ‎۲ شرایط و صفات رهبری - ‎۳ وظایف و اختیارات رهبریرهبری از نگاه قانون :: Leader.ir www.leader.ir/fa/law‎Cached21 مارس 1989 ... اصل۱۰۷: تعیین رهبر توسط خبرگان رهبرى • اصل۱۰۹: شرایط و صفات رهبر • اصل۱۱۰: وظایف و اختیارات رهبر • اصل۱۱۱: فوت یا کناره گیرى یا عزل ... اصل 110 قانون اساسی / وظایف رهبر - راسخون rasekhoon.net/article/show/.../اصل-110-قانون-اساسی-وظایف-رهبر/‎Cached Rating: 3 - 112 votes وظایف‌ و اختیارات‌ رهبر؛ مورد اشاره در اصل 110 قانون اساسی: 1. تعیین‌ سیاست‌های کلی‌ نظام‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ پس‌ از مشورت‌ با مجمع تشخیص‌ مصلحت‌ نظام‌. 2. نظارت‌ بر ... ولایت فقیه - وظایف رهبری velayyatfaghih.blogfa.com/post/18‎Cached Similarدر جمهوری اسلامی ایران ریاست کشور با ولی فقیه است و مقام رهبری به لحاظ امامت و هدایت نظام، دارای وظایف و اختیاراتی است که او را برتر و بالاتر از قوای سه گانه قرار داده ... وظایف و اختیارات رهبری - العبد الشهید mozzamel.parsiblog.com/Posts/9/وظایف+و+اختیارات+رهبری/‎Cached Similarاصل 110 قانون اساسی ، وظایف و اختیارات رهبر را به گونه ای دقیق مشخّص کرده است. براساس این اصل، وظایف واختیارات رهبر را به طور کلی می توان به چند دسته تقسیم ... اختیارات رهبری-وظایف رهبری-نظارت بر رهبری -اختیارات ولی فقیه ... www.siasi.porsemani.ir/node/1262‎Cached Similarاختیارات رهبری-وظایف رهبری-نظارت بر رهبری -اختیارات ولی فقیه-نظارت ولی فقیه -قانون و حاکم اسلامی-مافوق قانون. مقام معظم رهبری فرمودند: «حتی رهبری هم فوق نظارت ... اختیارات رهبری بر اساس اصل 110 قانون اساسی | پرسمان دانشجویی ... www.siasi.porsemani.ir/node/2354‎Cached Similarاختیارات رهبری بر اساس اصل 110 قانون اساسی. اصل 110 قانون اساسی اختیار مقام رهبری را بیان کنید؟ اصل یکصد و دهم: « وظایف واختیارات رهبر: 1 تعیین سیاستهاى ... آیا اختیارات مقام رهبری فراقانونی است؟ www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=283628‎Cached Similar27 آگوست 2014 ... بحث مطلقه بودن ولایت فقیه (اصل 57 قانون اساسی)، وظایف و اختیارات رهبری در یازده بند (اصل 110)، مسئول و موظّف بودن رهبر در برابر قانون به مانند ...