پژوهش کامل درباره خیار گلخانه ای
چکیده:
مسائل مربوط به احداث تونلها و سیستمهای حرارتی، عملیات کاشت، داشت، برداشت خیار تا زمان عرضه محصول در فصول جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم
مزیتهای کشتهای گلخانه ای از نظر افزایش تولید در واحد سطح، اشتغالزایی و صرفه جویی در آب و اراضی کشاورزی بررسی می شود و فروش به موقع این محصول از نظر اقتصادی در داخل کشور اهمیت زیادی دارد صادرات این محصول ارز آوری خوبی را نصیب تولید کنندگان می کند
فهرست:
چکیده
مقدمه ………………………………………………………………… 1
تاریخچه ……………………………………………………………….. 2
گیاه شناسی …………………………………………………………….. 3
ارزش تغذیه ای.............................................................................................. 7
جوانه زنی بذر خیار........................................................................................ 8
تلخ شدن خیار …………………………………………………………... 9
اصلاح خیار................................................................................................... 10
واریته های مناسب خیار گلخانه ای …………………………………………. 13
اقلیم مناسب جهت احداث گلخانه ………………………………………….. 15
اسکلت گلخانه …………………………………………………………. 15
پوشش گلخانه …………………………………………………………. 22
سیستم های حرارتی …………………………………………………….. 26
تهویه ………………………………………………………………… 30
خنک کردن گلخانه ...................................................................................... 32
دماسنج ...................................................................................................... 34
آبیاری ……………………………………………………………….. 35
سیستم های آبیاری ........................................................................................ 37
کیفیت آب ................................................................................................. 39
نیازهای آب و هوایی ..................................................................................... 40
خاک بستر ................................................................................................. 43
آماده سازی بستر خاک ................................................................................. 45
ضد عفونی کردن خاک ................................................................................ 46
نکات مهم هنگام استفاده از سموم ..................................................................... 51
کود دهی قبل از کشت ................................................................................. 51
کاشت ...................................................................................................... 53
زمان کاشت ................................................................................................. 53
خط کشی و فواصل کشت .............................................................................. 54
کاشت مستقیم .............................................................................................. 56
نشاءکاری ( روش غیر مستقیم )........................................................................ 57
داشت ...................................................................................................... 61
مراقبتهای بوته در زمان 4الی5 برگی .............................................................. 64
نخ قیم برای داربست بوته ها ......................................................................... 65
هرس بوته ها ............................................................................................ 65
سیستم های تربیت خیار گلخانه ای .................................................................. 68
روشهای پیشگیری برای کاهش آفات و بیماریها ................................................. 70
نکات مهم برای پیشگیری از امراض و آفات ..................................................... 71
دفع علفهای هرز ........................................................................................ 73
کود دهی در مراحل تولید به صورت آبکود .................................................... 73
عناصر پر مصرف ...................................................................................... 77
عناصر کم مصرف ..................................................................................... 81
عناصر غیر ضروری .................................................................................. 86
برداشت ................................................................................................. 86
بسته بندی .............................................................................................. 87
درجه بندی ........................................................................................... 88
سر کردن اولیه ...................................................................................... 89
واکس زدن .......................................................................................... 89
انبارداری ............................................................................................... 90
بازاریابی ................................................................................................ 92
مراحل پایانی تولید .................................................................................. 93
اهمیت اقتصادی ..................................................................................... 94
آفات مهم خیار و راههای مبارزه با آن ........................................................... 94
بیماریهای قارچی مهم خیار وراههای مبارزه با آن ........................................... 101
بیماریهای ویروسی مهم خیار و راههای مبارزه با آن ........................................ 108
بیماریهای باکتریایی و راههای مبارزه با آن ................................................... 111
نماتدها و راههای مبارزه با آن .................................................................. 114
ناهنجاریهای فیزیولوژیکی ....................................................................... 115
منابع .................................................................................................. 119