پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم )

بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم )

به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و آزوسپیریلوم بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا چیتی آزمایشی در سال 1390 به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو عامل کود اوره و آزوسپیریلوم در چهار تکرار اجرا شد. کود اوره شامل چهار سطح 0، 60، 90 و 150 کیلوگرم در هکتار و آزوسپیریلوم شامل دو سطح 0 (شاهد) و 500 گرم در هکتار بود. پس از تهیه بستر کاشت، کودهای فسفره و پتاسه تماماً و نصف کود اوره به‌عنوان استارتر به زمین داده شد و آزوسپیریلوم آماده و پس از قرار دادن بذور در محلول آب قند، بذور با میکروارگانیسم آغشته شده و به‌صورت ردیفی در کرت‌ها با دست کاشته شدند در طی مراحل کاشت تا برداشت، اندازه‌گیری‌های لازم انجام شد. بررسی نتایج حاصله نشان دادکه اثر کود بیولوژیکی آزوسپیریلوم برکلیه صفات به‌جز تعداد ساقه در مترمربع، وزن هزاردانه، وزن تر اندام هوایی و عملکرد بیولوژیک، در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار و اثر کود اوره برکلیه صفات به­جز میانگین تعداد ساقه در مترمربع و وزن هزاردانه در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بود. اثر متقابل کود بیولوژیکی آزوسپیریلوم و کود اوره نیز در کلیه صفات مورد مطالعه به­جز میانگین تعداد ساقه در مترمربع و وزن هزاردانه در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بود. ضمناً اثر متقابل این دو کود بر وزن تر اندام هوایی در سطح 5 درصد معنی‌دار بود. حداکثر عملکرد دانه به میزان 25/2337 کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار 3N2A (500 گرم درهکتار کود آزوسپیریلوم و 90 کیلوگرم در هکتار کود اوره) و حداقل آن به میزان 25/1255 کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار 3N1A (عدم مصرف کود آزوسپیریلوم و 90 کیلوگرم در هکتار کود اوره) بود.

کلمات کلیدی: لوبیا چیتی، اوره و آزوسپیریلوم

فهرست مطالب

عنوان

صفحه

چکیده

فصل اول

مقدمه

فرضیات

اهداف

1-2- کلیات

1-2-1- اهمیت حبوبات

1-2-2- گیاه‌شناسی لوبیا

1-2-3- اهمیت غذایی لوبیا

1-2-4- سطح زیر کشت لوبیا در جهان

1-2- 5- سطح زیر کشت لوبیا در ایران

1-2-6- سطح زیر کشت لوبیا در استان

1-3- لوبیا چیتی

1-3-1- اثر عوامل مختلف بر روی عملکرد لوبیا چیتی

1-3-2- اثر آب و تنش خشکی بر عملکرد دانه

1-3-3- اثر تنش درجه حرارت بر عملکرد دانه

1-3-4- اثر نور بر عملکرد دانه

1-3-5- اثر داوم سطح برگ جامعه گیاهی بر عملکرد دانه

1-3-6- اثر تاریخ کاشت بر عملکرد دانه

1-3-7- اثر عناصر غذایی بر عملکرد دانه

1-3-8- ارقام و لاین‌های لوبیا چیتی

فصل دوم

2- مروری بر تحقیقات گذشته

2-1- تغذیه گیاهی

2-2- عوامل مؤثر در مقدار عناصر در گیاهان

2-3- تقسیم بندی عناصر گیاهی از نظر فراوانی آنها در گیاهان

2-4- حاصلخیزی خاک

2-5- تثبیت شیمیائی و بیولوژیکی ازت

2-6- باکتری‌های تثبیت کننده ازت

2-7- آزوسپیریلوم

2-8- پیشرفت تحقیقات در ساخت ماده تلقیحی

2-9- کشف آزوسپیریلوم

2-10- فعالیت آزوسپیریلوم در خاک

2-11- نحوه رشد و عمل آزوسپیریلوم

2-12- نگهداری و کشت آزوسپیریلوم

2-13- مراحل شناسایی و اشغال ریشه توسط آزوسپیریلوم

2-14- مکانیزم های جذب آزوسپیریلوم به طرف ریشه

2-15- ماده تلقیحی ناقل‌دار

فصل سوم

3- مواد و روش‌ها

3-1- شرایط اقلیمی و مشخصات جغرافیائی محل اجرای آزمایش

3-2- شرایط جوی محل اجرای آزمایش

3-3- مشخصات خاک محل اجرای آزمایش

3-4- محاسبات آماری طرح

3-5- روش اجرای آزمایش

فصل چهارم

- نتایج و بحث

4-1- نتایج کلی

4-2- میانگین ارتفاع ساقه

4-3- میانگین تعداد ساقه در مترمربع

4-4- میانگین تعداد غلاف در بوته

4-5- میانگین تعداد دانه در غلاف

4-6- وزن هزار دانه

4-7- وزن تر اندام هوایی گیاه

4-8- عملکرد دانه

4-9- عملکرد بیولوژیک

4-10- شاخص برداشت

4-11- نتیجه‌گیری

پیشنهادات

فهرست منابع

1

2

3

3

4

4

6

7

8

8

9

9

10

11

12

12

13

14

15

16

17

17

18

19

19

21

22

23

26

28

34

35

35

36

37

37

43

43

43

43

44

44

47

47

52

55

57

60

63

66

69

72

75

78

80

81

فهرست جداول

جدول 3-1- نتایج تجزیه خاک

جدول 4-1- تجزیه واریانس اثر سطوح مختلف کود اوره و آزوسپیریلوم بر عملکرد و اجزاء عملکرد لوبیا

جدول 4-2- مقایسه میانگین اثرات اصلی آزمایش اثر سطوح مختلف کود اوره و آزوسپیریلوم بر عملکرد و اجزاء عملکرد لوبیا

جدول 4-3- مقایسه میانگین اثرات متقابل آزمایش اثر سطوح مختلف کود اوره و آزوسپیریلوم بر عملکرد و اجزاء عملکرد لوبیا

44

49

50

51

فهرست نمودارها

عنوان

نمودار 4-1- روند تغییرات میانگین ارتفاع ساقه در سطوح مختلف کود آزوسپیریلوم

نمودار 4-2- روند تغییرات میانگین ارتفاع ساقه در سطوح مختلف کود اوره

نمودار 4-3- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر ارتفاع ساقه

نمودار 4-4- تغییرات میانگین تعداد ساقه در متر مربع در سطوح مختلف کود آزوسپیریلوم

نمودار 4-5- روند تغییرات میانگین تعداد ساقه در متر مربع در سطوح مختلف کود اوره

نمودار 4-6- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر میانگین تعداد ساقه در متر مربع

نمودار 4-7- روند تغییرات میانگین تعداد غلاف در بوته در سطوح مختلف آزوسپیریلوم

نمودار4-8- روند تغییرات میانگین تعداد غلاف در بوته در سطوح مختلف کود اوره

نمودار 4-9- اثر متقابل کود آزوسپیریلوم و اوره بر میانگین تعداد غلاف در بوته

نمودار 4-10- نمودار میانگین تعداد دانه در غلاف در سطوح مختلف کود آزوسپیریلوم

نمودار 4-11- روند تغییرات میانگین تعداد دانه در غلاف در سطوح مختلف کود اوره

نمودار 4-12- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر تعداد دانه در غلاف

نمودار 4-13- اثر کاربرد سطوح مختلف آزوسپیریلوم بر وزن هزار دانه

نمودار 4-14- اثر کاربرد سطوح مختلف کود اوره بر وزن هزار دانه

نمودار 4-15- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر وزن هزار دانه

عنوان

نمودار 4-16- اثر کاربرد سطوح مختلف آزوسپیریلوم بر وزن تر اندام هوایی

نمودار 4-17- اثر کاربرد سطوح مختلف کود اوره بر وزن تر اندام هوایی

نمودار 4-18- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر وزن تر اندام هوایی

نمودار 4-19- اثر کاربرد سطوح مختلف آزوسپیریلوم بر عملکرد دانه

نمودار 4-20- اثر کاربرد سطوح مختلف کود اوره بر عملکرد دانه

نمودار 4-21- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر عملکرد دانه

نمودار 4-22- اثر کاربرد سطوح مختلف آزوسپیریلوم بر عملکرد بیولوژیک

نمودار 4-23- اثر کاربرد سطوح مختلف کود اوره بر عملکرد بیولوژیک

نمودار 4-24- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر عملکرد بیولوژیک

نمودار 4-25- اثر کاربرد سطوح مختلف آزوسپیریلوم بر شاخص برداشت

نمودار 4-26- اثر کاربرد سطوح مختلف کود اوره بر شاخص برداشت

نمودار 4-27- اثر متقابل کاربرد آزوسپیریلوم و کود اوره بر شاخص برداشت

صفحه

53

54

54

56

57

57

59

59

60

62

62

63

65

65

66

68

68

69

71

71

72

74

74

75

76

77

77



خرید فایل



لینک منبع :بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم )

بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری ... filenab.com/product-56593-aa.aspx‎Cachedبهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم ). به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و آزوسپیریلوم بر ... بهینه‌سازی-مصرف-ازت-در-زراعت-پایدار-لوبیا-با-استفاده-از-باکتری ... projeha.filenab.com/tag-بهینه‌سازی-مصرف-ازت-در-زراعت-پایدار-لوبیا-با-استفاده-از-باکتری-تثبیت-کننده-ازت-(-آزوسپیریلوم-).aspx‎Cachedمحصولاتی که دارای عبارت 'بهینه‌سازی-مصرف-ازت-در-زراعت-پایدار-لوبیا-با-استفاده- از-باکتری-تثبیت-کننده-ازت-(-آزوسپیریلوم-)' هستند. بهینه‌سازی مصرف ازت در ... بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری ... www.takbook.com/best/بهینه‌سازی-مصرف-ازت-در-زراعت-پایدار-ل/‎Cachedبهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم ) در منطقه کاکان عنوان تحقی. فروش پرفروش ترین فایل ها » آرشیو بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت ... tasoraya.ir/2016/10/بهینه‌سازی-مصرف-ازت-در-زراعت-پایدار-ل/‎Cached14 ا کتبر 2016 ... بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم ) در منطقه کاکان ... [DOC] بهینه¬سازی مصرف کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفر با کاربردکودهای ... iau-saveh.ac.ir/Files/Congress.../554_2011-09-26_09.00.38_نخود.doc‎Cachedکشاورزی پایدار به عنوان یک نظام زراعی شامل رهیافتهایی است که وابستگی کشاورزان به ... به منظور کاهش مصرف کودهای شیمیایی و جایگزینی آنها با کودهای بیولوژیک ... به نامهای سودوموناس پوتیدا و باسیلوس لنتوس به همراه کود شیمیایی فسفر استفاده شد و ..... تثبیت بیولوژیکی ازت بالاتری شده و از طرف دیگر باکتریهای آزاد کننده ... سیویلیکا، مقالات علمی کنفرانس و ژورنال - مجموعه مقالات دومین همایش ... www.civilica.com/article591.html‎Cached Similar23 تغذیه ازتة گیاه در کشاورزی پایدار (با تاکید برکاهش اثرات زیست محیطی کود اوره) .... اثرات تنش رطوبتی و مقادیر مختلف کود ازت بر عملکرد و کارایی مصرف آب در چغندرقند ... لوبیا با کاربرد سه نوع مایه تلقیح حاوی باکتری تثبیت کننده نیتروژن ... 158 استفاده از تناوب زراعی، کود شیمیایی و علف کش در کنترل تلفیقی علف ... شرح حال علمی ، پژوهشی و اجرایی هادی اسدی رحمانی | زیست فناور ... bio-zpv.com/درباره-ما/شرح-حال-علمی-،-پژوهشی-و-اجرایی-هادی-اسدی/‎Cachedکاهش مصرف کودهای ازتی از طریق افزایش پتانسیل تثبیت بیولوژیک ازت در ... بررسی کارایی تثبیت بیولوژیک ازت توسط سویه های ریزوبیوم در دو رقم لوبیا با استفاده از ... افزایش عملکرد گندم در خاکهای آلوده با استفاده از باکتریهای سودوموناس تولید کننده آنزیم ACC-deamiase ... مجله مدیریت خاک و تولید پایدار (دانشگاه گرگان) [DOC] کلیک کنید - انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران agrobreed.ir/journal/lists%20of%20articles.doc‎Similarقارچکش بر تثبیت بیولوژیک ازت و عملکرد دانه سویا (رقم ویلیامز). .... بهینه سازی مصرف ازت در زراعت پایدار گندم با استفاده از باکتری تثبیت کننده ..... نورمحمدی ، بررسی کارایی آزوسپیریلوم ،میکورزیا و استرپتومایسس به همراه مصرف کود دامی در گندم با ..... بر روی عملکرد ژنوتیپ های لوبیا چیتی، مجله علوم زراعی 4(1) ،صفحه 66- 59]. رزومه - داریوش مظاهری - دانشگاه تهران https://rtis2.ut.ac.ir/cv/dmazaher‎Cached"اثر کود اوره و اوره پوشش با گوگرد برروی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ذرت. ... "بهینه سازی مصرف ازت در زراعت پایدار گندم با استفاده از باکتری تثبیت کننده Azospieillum ... "اثر تاریخ کاشت بر عملکرد وشاخص رشد لوبیا چشم بلبلی لاین 29005. ..... "بررسی کارآیی جذب عناصر میکرودرگندم تحت تاثیر کاربر د آزوسپیریلوم ? 2020maghala20 - rss harooz-rzb.soghady.ir/page-961822.html‎Cached... و کود شیمیایی اوره بر عملکرد و اجزای عملکرد جو رقم سراسری · بهینه‌سازی مصرف ازت در زراعت پایدار لوبیا با استفاده از باکتری تثبیت کننده ازت ( آزوسپیریلوم ) ...