پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی

تحقیق تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی

آمادگیهاى لازم براى پرورش فضائل اخلاقى

1- پاک بودن محیط

2- نقش معاشران و دوستان

نقش معاشران در روایات اسلامى

تاثیر معاشرت در تحلیلهاى منطقى

3- تاثیر تربیت‏خانوادگى و وراثت در اخلاق

رابطه اخلاق و تربیت‏خانوادگى در احادیث اسلامى

4- تاثیر علم و آگاهى در تربیت

نتیجه

رابطه <علم‏» و <اخلاق‏» در احادیث اسلامى

5- تاثیر فرهنگ جامعه در پرورش فضائل و رذائل

رابطه آداب و سنن با اخلاق در روایات اسلامى

چگونگى تاثیر <عمل‏» در <اخلاق‏» در روایات اسلامى

7- رابطه <اخلاق‏» و <تغذیه‏»

رابطه تغذیه و اخلاق در روایات اسلامى

صفات اخلاقى و اعمال اخلاقى

اضافه بر آنچه تاکنون براى پیشرفت‏برنامه تهذیب اخلاق گفته‏ایم، امور دیگرى وجود دارد که تاثیر بسزائى در مبارزه با رذائل اخلاقى و تقویت اصول فضائل در وجود آدمى دارد که از جمله امور زیر را مى‏توان برشمرد:
1- پاک بودن محیط

بى‏شک وضع محیط اجتماعى زندگى انسان اثر فوق‏العاده‏اى در روحیات و اعمال او دارد چرا که انسان بسیارى از صفات خود را از محیط کسب مى‏کند. محیطهاى پاک غالبا افراد پاک پرورش مى‏دهد و محیطهاى آلوده غالبا افراد آلوده.

درست است که انسان مى‏تواند در محیط ناپاک، پاک زندگى کند و بعکس در محیطهاى پاک سیر ناپاکى را طى کند و به تعبیر دیگر، شرایط محیط علت تامه در خوبى و بدى افراد نیست ولى تاثیر آن را به عنوان یک عامل مهم زمینه ساز نمى‏توان انکار کرد.

ممکن است کسانى قائل به جبر محیط باشند - همان‏گونه که هستند - ولى ما هر چند جبر را در تمام اشکالش نفى مى‏کنیم اما تاثیر قوى عوامل زمینه ساز را هرگز انکار نخواهیم کرد.

با این اشاره کوتاه به قرآن باز مى‏گردیم و آیاتى را که درباره تاثیر محیط در شخصیت انسان به دلالت مطابقى یا به اصطلاح التزامى سخن مى‏گوید، مورد بحث قرار مى‏دهیم:

1- والبلد الطیب یخرج نباته باذن ربه والذى خبث لایخرج الانکدا کذلک نصرف الآیات لقوم یشکرون (سوره اعراب، آیه‏58)

2- وجاوزنا ببنى اسرائیل البحر فاتوا على قوم یعکفون على اصنام لهم قالوا یا موسى اجعل لنا الها کما لهم آلهة قال انکم قوم تجهلون (سوره اعراف، آیه‏138)

3- وقال نوح رب لاتذر على الارض من الکافرین دیارا - انک ان تذرهم یضلوا عبادک ولایلدوا الافاجرا کفارا (سوره نوح، آیات‏26 و27)

تفسیر و جمع‏بندى

در نخستین آیه تاثیر محیط در اعمال و افعال انسان به صورت لطیفى بیان شده است.

توضیح این که: مفسران بزرگ در تفسیر این آیه بیانات گوناگونى دارند.

بعضى گفته‏اند منظور این است که آب زلال و حى همچون قطرات باران بر سرزمین دلها فرو مى‏ریزد; دلهاى پاک آن را مى‏پذیرد و گلهاى زیباى معرفت و میوه‏هاى لذتبخش تقوا و طاعت از آن مى‏روید در حالى که دلهاى ناپاک و آلوده واکنش مناسبى نشان نمى‏دهند; پس اگر مى‏بینیم عکس‏العمل همه در برابر دعوت پیامبر و تعلیمات اسلام یکسان نیست، این به خاطر نقص در فاعلیت فاعل، نمى‏باشد بلکه اشکال در قابلیت قابل است. (1)

دیگر این که، هدف از بیان این مثال این است که همیشه نیکیها و خوبیها را از محل مناسبش طلب کنید چرا که تلاش و کوشش در محلهاى نامناسب چیزى جز هدر دادن نیروها محسوب نمى‏شود. (2)

احتمال سومى که در تفسیر این آیه وجود دارد و مى‏تواند براى بحث ما مورد استفاده قرار گیرد این است که: در این مثال انسانها به گیاهان تشبیه شده‏اند و محیط زندگى آنها به زمینهاى شور و شیرین; در یک محیط آلوده، پرورش انسانهاى پاک مشکل است هر چند تعلیمات قوى و مؤثر باشد، همان‏گونه که قطرات حیاتبخش باران هرگز در شوره زار سنبل نمى‏رویاند. به همین دلیل، براى تهذیب نفوس و تحکیم اخلاق صالح باید به اصلاح محیط اهمیت فراوان داد.
تاثیر معاشرت در تحلیلهاى منطقى

مى‏گویند: بهترین دلیل بر امکان چیزى وقوع آن است; در موضوع مورد بحث، مشاهده نمونه‏هاى عینى که معاشرت با بدان سرچشمه انواع انحرافات اخلاقى مى‏شود، و معاشرت با نیکان در پاکسازى روح و جان انسان اثر مى‏گذارد، بهترین دلیل براى بحث مورد نظر است.

این تشبیه قدیمى، که اخلاق زشت و بد همانند بیماریهاى واگیردار است، که بسرعت‏به نزدیکان و همنشینان سرایت مى‏کند، تشبیه صحیح گویایى است، مخصوصا در مواردى که بر اثر کمى سن و سال یا کمى معلومات و یا سستى ایمان و اعتقاد مذهبى، زمینه‏هاى روحى براى پذیرش اخلاق دیگران آماده است، معاشرت این گونه افراد با افراد آلوده سم مهلک و کشنده‏اى است.

بسیار دیده شده است که سرنوشت افراد خوب و بد، بر اثر معاشرتها بکلى دگرگون شده، و مسیر زندگانى آنها تغییر یافته است; و این امر دلائل مختلفى از نظر روانى دارد:

1- از جمله مسائلى که روانکاوان در مطالعات خود به آن رسیده‏اند وجود روح محاکات در انسانها است; یعنى، افراد، آگاهانه یا ناآگاه، آنچه را در دوستان و نزدیکان خود مى‏بینند، حکایت مى‏کنند; افراد شاد بطور ناآگاه شادى در اطرافیان خود مى‏پاشند و <افسرده دل افسرده کند انجمنى را



خرید فایل



لینک منبع :پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی

پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی - برترین فایل ها - فایل ناب bartarin.filenab.com/product-57104-tahghigh.aspx‎Cachedدانلود تحقیق تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی رورش فضایل اخلاقی تهذیب نفس و تزکیه نفس پروژه پایان نامه تحقیق مقاله پژوهش دانلود پروژه دانلود پایان نامه ... پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی 1 - جدیدترین های اینترنت jadidtarinsite.rozblog.com/.../-پژوهش-تهذیب-اخلاق-و-پرورش-فضایل-اخلاقی--1.html‎Cached21 آگوست 2016 ... پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی دسته: فقه و حقوق اسلامی بازدید: 6 بار فرمت فایل: doc حجم فایل: 56 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 103 ... پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی 20proje20.rozblog.com/.../پژوهش-تهذیب-اخلاق-و-پرورش-فضایل-اخلاقی.html 25 جولای 2016 ... پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی دسته: فقه و حقوق اسلامی بازدید: 7 بارفرمت فایل: doc حجم فایل: 56 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 103 ... پایان نامه پرورش فضایل اخلاقی - دانلود مطالب علمی docs.blogsky.com/1395/06/04/post-38965/ 25 آگوست 2016 ... دریافت فایل ,پایان نامه پرورش فضائل اخلاقى,دانلود مقاله تحقیق پروژه پایان نامه دانشجویی. پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی - دانلود پروژه ... دانلود تحقیق در مورد پرورش فضائل اخلاقى fazaelakhlagh-t.lel.ir/‎Cached15 آگوست 2016 ... دانلود پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی maghaletop.rozblog.com/…/دانلود -پژوهش-تهذیب-اخلاق-و-پرورش-… Translate this page خرید و دانلود تحقیق تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی | نوین مقاله www.novinmgali.ir/?p=2715‎Cached8 نوامبر 2016 ... خرید و دانلود تحقیق تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی ... دانلود (مبانی نظری و پیشینه پژوهش سلامت روان ( فصل دوم پایان نامه )) · دانلود شیپ فایل ... نقش نماز در تهذیب نفس و کسب فضایل اخلاقی و عرفانی4 - قنوت qunoot.net/App/reads.item.php?showid=1649‎Cached5 ا کتبر 2016 ... چکیده خداوند برای پرورش شخصیت انسان ها دستوراتی بکار گرفته و اعمالی را واجب ساخته است که ... بنابراین بررسی آثار تربیتی نماز نیز هدف اصلی این پژوهش می باشد. ... تهذیب نفس به معنای پیراستن بدی های اخلاقی از نفس و ایجاد فضایل اخلاقی در آن است و به عبارت ساده تر یعنی اینکه اخلاق بد را از خود دور کرده و ... دانلود فایل ( تحقیق تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی) - ساخت وبلاگ blurineartec.aslblog.ir/post/728‎Cached25 ا کتبر 2016 ... دانلود فایل ( تحقیق تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی) - ... برترین فایل مبانی نظری و پیشینه پژوهش غرور (فصل دوم) · فروش دانلودی پاورپوینت ... آمادگیهای لازم برای پرورش فضائل اخلاقی (2) www.hawzah.net/fa/.../آمادگیهای-لازم-برای-پرورش-فضائل-اخلاقی-(2)‎Cached Similarاو هر روز برای من پرچمی از فضائل اخلاقی خود می افراشت و مرا امر می کرد که به او اقتدا ... دیگر از زمینه های پرورش اخلاق بالا بردن سطح علم و معرفت افراد است، چرا که هم با ..... پرورش صفات عالی انسانی و تهذیب نفوس فراهم می سازد، و اگر از رذائل اخلاقی مایه ... پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی namayeshghah.m.ccfun.ir/پژوهش-تهذیب-اخلاق-و-پرورش-فضایل-اخلاقی.html‎Cached27 ا کتبر 2016 ... پژوهش تهذیب اخلاق و پرورش فضایل اخلاقی دسته: فقه و حقوق اسلامی بازدید: 2 بار فرمت فایل ...