پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

تحقیق بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج ‎(Oryza satival L.)

تحقیق بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج ‎(Oryza satival L.)

مقدمه:

برنج به عنوان غذای اصلی حدود نیمی از جمعیت جهان به شمار می‎آید و به همین دلیل این محصول یکی از مهمترین منابع اصلی تأمین کننده نیاز غذایی جهان است (56،71). طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در کشورهای مختلف بین 2/4 تا 1/102 کیلوگرم متغیر است و معمولاً کشورهای عمده تولید کننده برنج مصرف کنندگان عمده نیز هستند و تا حدی بین تولید و مصرف آنها موازنه وجود دارد. ولی در کشور ما متأسفانه این توازن برقرار نیست و ایران به عنوان یازدهمین کشور تولید کننده برنج، سومین وارد کننده در جهان است (11). برنج در کشور ما بعد از گندم دومین کالای مصرفی از نظر مقدار و تنها غله‎ای است که منحصراً برای تغذیه انسان کشت می‎شود و در حدود نصف جیره غذائی 1/6 میلیارد نفری از جمعیت دنیا را تشکیل می‎دهد (11) و در بخش عظیمی از قارة آسیا تأمین کننده بیش از 80% کالری و 75% پروتئین مصرفی مردم است. در کشور ما نیز به طور متوسط، روزانه 14% نیاز به انرژی از طریق برنج تأمین می‎شود (11). این گیاه در بین گیاهان عمده زراعی دارای خصوصیات منحصر به فردی از نظر مصرف آب است (رشد در شرایط غرقابی، غیرغرقابی و دیم). آب اولین و اساسی‎ترین عامل محدود کننده تولید محصولات کشاورزی است. کمبود آب که به بحران قرن حاضر موسوم شده است باعث گردید دانشمندان و محققان تلاش‎های وسیعی را در جهت یافتن راه حل‎های مناسب برای افزایش توان تولید واحد آب مصرفی آغاز نمایند.

با توجه به محدودیت منابع آبی در کشورمان، افزایش جمعیت، نیاز روزان کشور به امنیت غذایی و پایین بودن راندمان آبیاری در مزارع، ضروری است که برنامه‎ریزی دقیقی برای استفاده بهینه از منابع موجود صورت گیرد. در این راستا هرگونه تلاش در بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب و بخصوص برنج به عنوان پرمصرف‎ترین گیاه و رایج‎ترین کشت در شمال کشور که 80 تا 85% سطح زیر کشت برنج کشور را تشکیل می‎دهد قابل توجه و تقدیر است.

بنابراین در کشور ما باید تولید به ازای هر واحد آب مصرفی جایگزین تولید در واحد سطح ملاک ارزیابی‎ها قرار گیرد. در حال حاضر به ازای هر متر مکعب آب مصرفی در بخش کشاورزی معادل 7/0 کیلوگرم محصول تولید می‎شود که این رقم در کشورهای پیشرفته حدود 2 کیلوگرم است (18). برای رسیدن به این رکورد، کاراترین راه‎حل، افزایش بازده آبیاری و بهینه‎سازی مصرف آب می‎باشد.

فهرست مطالب

عنوان

صفحه

مقدمه

1

فصل اول کلیات

3

1-1- سطح زیر کشت و میزان تولید در دنیا و ایران

4

1-2- سابقه کشت برنج در ایران

6

1-3- گیاه‎شناسی برنج

6

1-3-1- نوع ژاپونیکا

7

1-3-2- نوع ایندیکا

7

1-3-3- نوع جاوائیکا

7

1-4- سیستم‎های کشت برنج

7

1-5- فیزیولوژی و مراحل رشد برنج

10

1-6- فنولوژی و مراحل رشد برنج

11

1-6-1- مرحلة رویشی

11

1-6-2- مرحلة‌ زایشی

12

1-6-3- مرحلة رسیدگی

13

1-7- آب در گیاه

14

1-8- آبیاری در برنج

15

عنوان

صفحه

1-8-1- روش آبیاری غرقاب دائم

15

1-8-2- روش آبیاری متناوب

16

1-8-3- آبیاری برنج براساس مراحل مختلف رشد

17

1-9- اثر کمبود آب

19

فصل دوم بررسی منابع

24

2-1- عملکرد

25

2-2- اجزای عملکرد

29

2-3- عملکرد بیولوژیکی

34

2-4- راندمان مصرف آب

34

2-5- شاخص برداشت

37

2-6- فتوسنتز

37

2-7- ماده خشک

40

2-8- سرعت رشد محصول و سرعت رشد نسبی

41

2-9- فواصل آبیاری و مقدار آب مصرفی

43

2-10- مقاومت به خشکی

46

2-11- کیفیت و پروتئین دانه

48

2-12- شاخص سطح برگ

49

- منابع

51



خرید فایل



لینک منبع :تحقیق بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج ‎(Oryza satival L.)

تحقیق بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک ... payanname20.filenab.com/product-57073-tahghigh.aspx‎Cachedذانلود پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی تحقیق صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L) تحقیق سابقه کشت برنج در ایران بررسی ... دانلود پروژه دانشجویی بررسی روش های مختلف آبیاری بر روی برخی ... thesisdoc.ir/.../دانلود-پروژه-دانشجویی-بررسی-روش-های-مختلف-آبیاری-بر-روی-برخی-صفات-مرفولوژیک-و-فیزیولوژیک-برنج-oryza-sativa...‎Cachedدانلود پروژه دانشجویی بررسی روش های مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج( (Oryza satival L ... طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در کشورهای مختلف بین 2/4 تا. ... دانلود مقاله و تحقیق word با فرمت doc قابل ویرایش. پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و ... 4cbrf0.nikandlc.ir/‎Cachedپژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L.) برترین فایل پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی ... www.sarvoptdl.ir/file293.html‎Cached... روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج ( Oryza satival L.) ... برترین فایل تحقیق اصول و روشهای آبیاری هموطنان گرامی سلام. پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و ... www.risearticle.ir/download/8005‎Cached29 ا کتبر 2016 ... پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و ... بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L.)}}+آماده ارائه ... به سایت ما خوش آمدیدنام محصول دانلودی: تحقیق اصول و روشهای آبیاری درجه ... پایان نامه بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات ... www.payanname.net/پایان-نامه-بررسی-روشهای-مختلف-آبیاری-ب/‎Cachedگروه زراعت و اصلاح نباتات. عنوان. بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات. مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L.) نگارش: داود لطفی نجف آبادی. دانلود فایل ( پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات ... agigdlc.ir/post.php?id=1163‎Cached18 ا کتبر 2016 ... دانلود فایل ( پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L.)) پژوهش بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و ... https://selzir.com/.../16848130-پژوهش-بررسی-روشهای-مختلف-آبیاری-بر-روی-برخی-صفات-مرفولوژیک-و-فیزیولوژی‎Cached... مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L.) محدوده ... نام فروشگاه : بهترین سایت خرید پروژه, تحقیق, پایان نامه و مقاله آماده. بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و ... https://selzir.com/.../5609318-بررسی-روشهای-مختلف-آبیاری-بر-روی-برخی-صفات-مرفولوژیک-و-فیزیولوژیک-برنج‎Cachedبررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج 50 ص ((Oryza satival L محدوده قیمت از 8000 تومان از فروشگاه فروشگاه مقالات. ... و فیزیولوژیک. نام فروشگاه : بهترین سایت خرید پروژه, تحقیق, پایان نامه و مقاله آماده. تحقیق بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک ... jadidtarinsite.com/تحقیق-بررسی-روشهای-مختلف-آبیاری-بر-روی/ تحقیق بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک برنج (Oryza satival L.) ۱۴ تیر ۱۳۹۵ ...