گزارش کارآموزی تصفیه خانه شماره یک آب تهران
آب مادهای فراوان در کره زمین است. به شکلهای مختلفی همچون دریا، باران، رودخانه و ... دیده میشود. آب در چرخه خود، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود اما از بین نمیرود. هر گونه حیات محتاج آب میباشد، انسانها از آب آشامیدنی استفاده میکنند یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد.
مجموعه عملیاتی که به منظور آماده کردن آب برای مصارف مورد نظر اجرا می گردد، «تصفیه آب» و مجموعه تأسیسات و تجهیزاتی که عملیات تصفیه آب را در بر می گیرد «تصفیهخانه» نامیده میشود بنابراین برای تهیه آبی مناسب برای شرب و مصارف عمومی شهری یک رشته عملیات در تصفیهخانه آب به اجرا گذارده میشود تا آب دریافتی از منابع آب را با کیفیتی قابل قبول در چهارچوب استاندارد «آب آشامیدنی» تحویل نماید.
آب آشامیدنی استاندارد به طور کلی آبی است که بیرنگ، بیبو و با طعم مطبوع و گوارا که مصرف آن حتی در دراز مدت هم به لحاظ عاری بودن از مواد مضر، ضرری برای سلامتی مصرف کننده نداشته و خسارتی به تجهیزات انتقال، توزیع و مصرف وارد نیاورد.
عملیاتی که در تصفیهخانه آب آشامیدنی در رابطه با تصحیح کیفیت آب اجرا میشود بستگی به کیفیت آب منابعی دارد که برای تأمین آب آشامیدنی در نظر گرفته میشود و طرح تأسیسات تصفیهخانه نیز با در نظر گرفتن اینکه آب تصفیه شده برای چه مصرفی در نظر گرفته خواهد شد پیشبینی میشود.
منابع آب که به منظور تأمین آب آشامیدنی و مصرف عمومی به کار گرفته میشوند، شامل؛
که در بعضی از تأسیسات تصفیه آب از یک یا چند منبع مختلف آب دریافت و تصفیه میشود. به هر حال اقداماتی که در زمینه تصفیه آب منظور خواهد شد، آب دریافتی را به آب آشامیدنی تبدیل خواهد کرد و به همین جهت مطالعه کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی منابع مورد نظر تأمین آب آشامیدنی برای ایجاد یک سیستم تصفیه و توزیع آب سالم ضرورت پیدا میکند.
فهرست:
بخش اول
مقدمه
تاریخچه آب تهران
منابع تأمین آب
تاریخچه تصفیه آب
تصفیهخانههای آب تهران
1. تصفیهخانه شماره یک(جلالیه)
2. تصفیهخانه آب شماره دو(کن)
3. تصفیهخانههای شماره سه و چهار(حکیمیه)
4. تصفیهخانه شماره پنج(مینی سیتی)
فرآیند تصفیه آب
1. انتخاب فرآیندهای تصفیه بر پایه کیفیت آب خام
آشغالگیری
پیش تهنشینی
بهرهبرداری
کلرزنی آب خام
2. انتخاب فرآیندهای تصفیه بر پایه کیفیت آب
3. فرآیندهای مختلف یک تصفیهخانه
شرح مراحل تصفیه و تأسیسات آب
1. ایستگاه پمپاژ آبگیری و حوضچهی شیرآلات ورودی
2. شیر کنترل آب خام
3. اندازهگیری دبی آب ورودی به تصفیهخانه
4. هوادهی
5. آهک زنی(تنظیم pH آب و حذف سختی)
6. اختلاط سریع
7. واحد زلالساز
زلالساز با بستر لجن
زلال سازهای پولساتور و ته صاف
مزایا و معایب زلالساز پولساتور
زلالساز با تماس لجن
فلوکلاریفایرها یا کلاریفلوکولاتور
8. فرآیند انعقاد(کوآگولاسیون)
مکانیسم انعقادسازی
انواع منعقد کنندهها
مواد منعقد کننده مورد نیاز در تصفیهخانه
مقایسه کلروفریک و سولفات آلومینیوم(آلوم)
9. فرآیند لختهسازی
10. فرآیند تهنشینی
11. صافسازی یا فیلتراسیون
صافیهای شنی تحت فشار
نحوه شستشوی فیلترهای تحت فشار
فیلترهای شنی ثقلی کند
مزایای صافی شنی کند
فیلتر شنی ثقلی تند
مزایای صافیهای شنی تند
صافیهای ویژه
صافسازی در تصفیهخانه جلالیه
12. سالمسازی آب (کلرزنی نهایی)
واحد کلر زنی
ویژگیهای شیمیایی کلر
مبانی کلرزنی
روش کلرزنی
چگونگی اثر گندزدایی کلر
سیستمهای کلرزنی
تجهیزات کلرزنی
فضاهای تشکیل دهنده واحد کلرزنی گازی
روش های تشخیص نشت گاز کلر در واحد کلرزنی
بخش دوم
شرایط لازم برای آزمایشگاه تصفیهخانه
آزمایشهای مورد نیاز
آزمایشهای فیزیکیـ شیمیایی
1. دما
2. رنگ
3. بو
4. کدورت
5. کل جامدات معلق
6. pH
7. اندازهگیری اکسیژن محلول(DO)
8. هدایت الکتریکی(EC)
9. کل جامدات محلول(TDS)
10. قلیائیت کل
11. سختی کل
12. سولفات(SO4-2)
13. کلرید(Cl-)
14. سدیم(Na)
15. آمونیاک(NH3)
16. نیترات و نیتریت(NO3 و NO2)
17. کلر ازاد باقیمانده(Cl2)
18. آهن(Fe)
19. منگنز(Mn)
20. آلومینیوم(Al)
21. آزمایش جار
آزمایشهای میکروبیولوژیکی
1. آزمایشهای باکتریایی
2. آزمایشهای زیستشناختی
آزمایش فلزات سنگین
آزمایش مواد کمیاب
1. فلورید(F-)
2. برومید(Br-)
3. مواد پاککننده
آزمایشهای مواد آلی
آزمایشهای مواد پرتوزا
لوازم مورد نیاز
احداث ایستگاه پایش کیفی پیوسته آب رودخانه کرج
استاندارد سازی
منابع
انتقادات و پیشنهادات
اپیدرمی اکولوژی
به منظور تبدیل اطلاعات گلخانه ای و آزمایشگاهی موجود در مورد ویروسها به یک تصویر کلی از طبیعت آنها یعنی اکولوژی ( از وازه یونانی Oikos یعنی خانه وLogos به معنی سخنرانی )، که همیشه متغیر است نیاز داریم.
ویروسهای گیاهی برای بقاء باید دارای : (1) یک یا چند گونه گیاهی میزبان برای افزایش؛ (2) روشی مؤثر برای انتشار و ایجاد آلودگی در گیاهان میزبان جدید و ( 3) ذخیره ای از گیاهان میزبان مناسب سالم به منظور انتشار بیماری باشند.موقعیت واقعی هر ویروس معین در یک محل خاص یا در مقیاس جهانی، نتیجه برهمکنشهای پیچیده بین بسیاری از عوامل فیزیکی و بیولوژیکی خواهد بود(شکل1، پائین صفحه) درک و شناخت اکولوژی یک ویروس در یک محصول و محل معین، جهت توسعه روشهای مناسب برای کنترل بیماری ویروسی لازم و ضروری است. همانند اغلب پارازیتهای اجباری، عوامل اکولوژیکی عمده ای که باید در نظر گرفته شوند، بیشتر شامل همان روشهایی است که موجب انتشار ویروس از گیاهی به گیاه دیگر شده و نیز راههایی است که سایر عوامل روی انتشار ویروس تأثیر میگذارند.
بررسی نموداری، در وهله اول، ارتباط عواملی که توصیف خواهد شد را در یک چشم انداز اکولوژیکی، با اشاره به پیچیدگی تعاملهای آنها، نشان خواهد داد. آنگاه مداخله و تعاملهای کیفی عوامل اکولوژیکی را میتوان بررسی نمود. سپس با خلاصه ای در مورد چگونگی گسترش کمی آلودگی در گیاهان زراعی یامورد حمله قرار گرفتن آنها یا جمعیتهای گیاهی دیگر دنبال خواهد شد. این، نکته اصلی اکولوژی کمی است که اپیدمیولوژی نامیده میشود(ازکلمه یونانی Epi به معنی"برروی"و Demos برای"مردم وجمعیت"وLogosبه معنی سخنرانی ).اپیدمیولوژی از کمیت و مدل سازی صحبت میکند. و هم اکنون به طور چشمگیر مورد حمایت فنون جدید ردیابی در گیاهان و ناقلین ، قرار دارد.
بیماری ویروسی در یکایک گیاهان و در جمعیتهای گیاهی در نتیجه عکس العمل بین ویروس، میزبان و محیط ناشی میشود. این موضوع به صورت مثلث بیماری در شکل1 به سادگی نشان داده شده است (Hull,1991b ).با وجود این، این چنین تعاملها و اثر محیط بسیار پیچیده تر هستند...
فهرست مطالب:
مقدمه. 2
نمودارها 2
اکولوژی ویروسها 6
عوامل بیولوژیکی.. 8
1)خصوصیات ویروسها و گیاهان میزبان آنها 8
1-1 پایداری فیزیکی و غلظت نهایی ویروسها 8
1-2 میزان حرکت و انتشار در گیاهان میزبان.. 8
1-3 شدت بیماری.. 8
1-4 تغییرپذیری و انتخاب نژاد 9
1-5 دامنه میزبانی.. 9
2)انتشار 10
2-1 ناقلین هوازاد 10
2-2 ویروسهای خاکزاد 13
2-3 انتقال با بذر و گرده 15
2-4 انتقال بوسیله مهره داران.. 16
2-5 انتشاردر مسافتهای دور 16
3) منابع آلودگی.. 21
3-1 گیاهان زراعی.. 21
3-2 گیاهان وحشی.. 24
3-3 علفهای هرز و سایر میزبانهای واسط.. 24
3-3-1 علفهای هرز درون محصول.. 25
3-3-2 منابع مجاور محصول.. 26
3-3-3 منابع دور 27
3-4 منابع دیگرآلودگی.. 29
عملیات باغبانی و کشاورزی.. 30
1- عملیاتی که دارای اثرات موضعی است. 30
1-1 تاریخ کشت... 30
1-2 تناوب زراعی.. 31
1-3 عملیات تهیه زمین و کا شت... 32
1-4 اندازه مزرعه. 32
1-5 اندازه گیاهان و تراکم کشت... 32
1-6 همگن بودن گیاه زراعی.. 33
1-7 تأثیر گلخانهها 33
1-8 عملیات گرده افشانی.. 34
1-9 نهالستانها به عنوان منابع آلودگی.. 34
2- عملیاتی که دارای اثراتی در مقیاس بزرگ میباشند. 34
2-1 انتخاب گیاهان و اصلاح نبات.. 34
2-2 روشهای پیوند زدن.. 34
2-3 کشت در مناطق دست نخورده 34
2-4 جا به جایی محصولات گیاهی به کشورهای دور 34
2-5 اثر کشت تک محصولی یا تناوب کوتاه مدت بر ویروسها 35
نتیجه. 37
عوامل فیزیکی.. 37
1) بارندگی.. 37
2) باد 38
3) دمای هوا 38
4) خاک... 38
5) نقش تغییرات فصلی و آب و هوایی در توسعه اپیدمیها 39
بقا در طول چرخه فصلی.. 40
اپیدمیولوژی.. 43
1- زمان.. 43
2- ویروس و میزبان.. 44
3- تعداد منابع آلودگی.. 46
4- نوع و تعداد ناقلین.. 46
5- مسافت... 49
ارزیابی خطر و پیشبینی.. 53
ارزیابی احتمال خطر. 53
پیش بینی.. 54
نتیجه گیری.. 60
انرژی هسته ای
مقدمه :
انرژی یکی از مهمترین نیاز های جامعه امروزی است ، از آنجایی که استحصال انرژی از منابع سوخت فسیلی برای بشر و محیط زیست او ، به دلیل ایجاد گازهای گلخانه ای ، زیان های جبران ناپذیری را به همراه دارد ، این روزها جامعه بشری به دنبال جایگزین های نوینی از انرژی است . از مناسب ترین آنها می توان به انرژی هسته ای نهفته در هسته اتم ها اشاره کرد ،که این انرژی بیش از 5 دهه است که مورد بهره برداری قرار دارد .
استفاده از نیروی هستهای از 50 سال پیش آغاز شد و اینک این نیرو همان اندازه از برق جهان را تأمین میکند که 40 سال پیش بوسیله تمام منابع انرژی تأمین میشد. حدود دو سوم از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی میکنند که نیروگاههای هستهای آنها در زمینه تولید برق و زیر ساختهای صنعتی نقش مکمل را ایفا میکنند.
نیمی از مردم جهان در کشورهایی زندگی میکنند که نیروگاههای هستهای در آنها در حال برنامهریزی و یا در دست ساخت هستند. به این ترتیب ، توسعه سریع نیروی هستهای جهان مستلزم بروز هیچ تغییر بنیادینی نیست و تنها نیازمند تسریع راهبردهای موجود است. امروزه حدود 440 نیروگاه هستهای در 31 کشور جهان برق تولید میکنند. بیش از 15 کشور از مجموع این تعداد در زمینه تأمین برق خود تا 25 درصد یا بیشتر ، متکی به نیروی هستهای هستند.
در اروپا و ژاپن سهم نیروی هستهای در تأمین برق بیش از 30 درصد است، در آمریکا نیروی هستهای 20 درصد از برق را تأمین میکند. در سرتاسر جهان ، دانشمندان بیش از 50 کشور از حدود 300 راکتور تحقیقاتی استفاده میکنند تا درباره فناوریهای هستهای تحقیق کرده و برای تشخیص بیماری و درمان سرطان ، رادیوایزوتوپ تولید کنند.همچنین در اقیانوسهای جهان راکتورهای هستهای نیروی محرکه بیش از 400 کشتی را بدون اینکه به خدمه آن و یا محیط زیست آسیبی برسانند، تأمین میکنند.
احتراق در محیط زیست
مقدمه:
آتش خطرناک ترین دشمن جنگل می باشد. یک آتش سوزی محدود نیز همواره خسارات قابل ملاحظه ای را موجب می گردد به طوری که ممکن است حتی تخریب نهایی و کلی از آن ناشی شود. سطح وسیعی از جنگل های به علت ازدیاد جمعیت به مناطق مسکونی، مراتع و زمین های زراعتی تبدیل گردیده است. انسان اولیه به علت نداشتن وسایل لازم جهت توسعه سطح زمین های کشاورزی و مرتع مجبور بود از روش سهل و ساده آتش زدن جنگل استفاده نماید.
میزان خسارتی که حریق به جنگل ها وارد می آورد برحسب نوع درختان و محیط متفاوت است. درجه شدت حریق و در نتیجه خسارت وارده در جنگل های سوزنی برگ به مراتب بیشتر از جنگل های پهن برگ می باشد. ولی چون اکثر جنگل های ایران از گونه های پهن برگ تشکیل یافته است، خطر توسعه حریق در آنها به میزان جنگل های سوزنی برگ اروپا و یا جنگل های وسیع سوزنی برگ سایر مناطق دنیاست. حریق و آتش گرفتن جنگل و مرتع، چه عمده و چه غیر عمد صورت گیرد باعث از بین رفتن جنگل ها و مراتع می شود و قبل از آنکه توسعه یابد، باید از ایجاد آن جلوگیری شود.
حریق اصولاً بر اثر مختلف به وجود می آید. گاهی یک جرقه آتش در جنگل خصوصاً درفصلی که برگ درختان خزان کرده یا علوفه یک مرتع که در اواخر تابستان کاملاً خشک شده و سطح زمین را پوشانیده است، به ویژه هنگامی که باد با آن همراه باشد، ممکن است حریق مدهشی پدید آورد و دامنه آن به نقاط دور دست کشد و خسارات هنگفتی متوجه کشور سازد. کبریت، ته سیگار و لقایای آتشی که از یک کوره زغال باقیمانده یا رهگذران و چوپان و خوش نشینان در جنگل فراهم می کنند و براثر بی احتیاطی آن را خاموش نمی کنند، ممکن است رفته رفته برگ های خشک اطراف خود را مشتعل سازد و حریقی دامنه دار را ایجاد کند.
بشر در ادوار گذشته، به وسیله بسیار ساده، یعنی با آتش زدن جنگل ها و افروختن شاخ و برگ های خشک، بر وسعت اراضی زراعی می افزوده و هنوز هم این رسم در کشور ما برقرار است و آتش زدن جنگل های مخروبه و تبدیل آنها به زمین های زراعتی را احیای جنگل می دانند، در صورتی که در حقیقت احیای جنگل بهبود و آبادانی جنگل است و آتش زدن جنگل را باید صرفاً تخریب جنگل نامید.
بازیافت زباله
در ایران زبالهها یا در خاک دفن شده یا بیشتر در طبیعت، در مناطقی نزدیک شهرها، انبار میشوند تا بعد سوزانده شوند. همۀ این راه ها برای محیط زیست خطرناک است و باعث فرسایش خاک، آلودگی هوا، زشت کردن طبیعت و نامناسب شدن محیط طبیعی برای حیات وحش میشود.
هم اکنون شهروندان تهرانی، روزانه بیشتر از هفت هزار تن زباله تولید می کنند که هزینۀ سالانۀ جمع آوری آن برای شهرداری تهران، حدود ٥٠ میلیارد تومان است. این زباله مقادیر زیادی گاز گلخانه ای دی اکسید کربن تولید مى کند و حجم زیادی شیرابه از آن خارج می شود که سبب آلودگی آب های زیر زمینی و خاک است.
همزمان افزایش جمعیت و ازدیاد تولید زباله باعث می شود محل های دفن زباله هر سال بیشتر گسترش یابد. اگر تولید زباله با همین روال ادامه یابد، مدت زیادی طول نخواهد کشید که اراضی اطراف شهرها پر از زباله شده و محلی برای دفن زباله باقی نخواهد ماند.
بازگشت به طبیعت در مورد بسیاری از مواد موجود در زباله مدت ها طول می کشد و این مواد سال ها باعث آلودگى و آسیب به محیط زیست می شوند. شیشه و قوطی هاى فلزی و بویژه آلومینیومی صدها سال روی زمین باقی می مانند. کیسه ها و ظروف پلاستیکی امروزه یکی از بزرگ ترین مشکلات زیست محیطی هستند.
انواع سنگها
سه نوع سنگ اساسی چه هستند؟
سنگهای آذرین، رسوبی و دگرگون . سنگهای آذرین از ماگمای سرد شده بوجود می آیند. اگر ماگما در سطح سرد شود، سنگهایی مثل بازالت بوجود می آیندو اگر در درون زمین سرد شوند، سنگهای بوجود آمده گرانیت نامیده می شوند.
سنگهای رسوبی از ذرات سایر سنگها بوجود می آیند. مثلاً ماسه سنگ از ماسه درست شده است. ماسه به نوبه ی خود عمدتا شامل کوارتز می باشد، یک نوع کانی که در گرانیت وجود دارد، مثال دیگر سنگهای آهکی هستندکه از صدف موجودات دریایی، بوجود می آیند. سنگهای دگرگون، سنگهایی هستند که در اثر فشار و حرارت، تغییر یافته اند. مثلاً حرارت زیاد، سنگ آهک را به مرمر تبدیل می کند.
مقدمه
اولین آلایندههای هوا احتمالا دارای منشأ طبیعی بودهاند. دود ، بخار بدبو ، خاکستر و گازهای متصاعد شده از آتشفشانها و آتشسوزی جنگلها ، گرد و غبار ناشی از توفانها در نواحی خشک ، در نواحی کمارتفاع مرطوب و مههای رقیق شامل ذرات حاصل از درختهای کاج و صنوبر در نواحی کوهستانی ، پیش از آنکه مشکلات مربوط به سلامت انسانها و مشکلات ناشی از فعالیتهای انسانی محسوس باشند، کلا جزئی از محیط زیست ما به شمار میرفتند، به استثنای موارد حاد ، نظیر فوران آتشفشان.
آلودگیهای ناشی از منابع طبیعی معمولا ایجاد چنان مشکلات جدی برای حیات جانوران و یا اموال انسانها نمیکنند. این در حالی است که فعالیتهای انسانی ، ایجاد چنان مشکلاتی از نظر آلودگی مینمایند که بیم آن میرود بخشهایی از اتمسفر زمین تبدیل به محیطی مضر برای سلامت انسانها گردد.
|
تاریخچه آلودگی
دود یکی از قدیمیترین آلایندههای هوا است که برای سلامت بشر مضر است. زمانی که دود ناشی از آتش حاصله از سوختن چوب توسط ساکنین اولیه غارها جای خود را به دود ناشی از کورههای زغال سوز در شهرهای پر جمعیت داد، آلودگی هوا ، بقدری افزایش یافت که زنگ خظر برای برخی از ساکنان آن شهرها به صدا در آمد. در سال 61 بعد از میلاد ، "سنکا" (Seneca) فیلسوف رومی از هوای روم بعنوان هوای سنگین و از دودکشهای هود با عنوان تولید کننده بوی بد نام برد.
اثر آلودگی روی کیفیت زندگی
از بین مهمترین نیازهای انسان، هوا حیاتیترین نیازی شناخته شده است که اگر اختلالی در آن ایجاد شود ادامه زندگی را غیرممکن خواهد کرد.در فاجعه مه دود لندن در سال ۴ ، ۱۹۵۲هزار تن در مدت چند روز در اثر غلظت بالای آلایندههای هوا جان باختند.
آلودگی هوا چیست؟
هوا اقیانوسی است که ما در آن تنفس میکنیم. ۹۹/۹درصد هوا از نیتروژن، اکسیژن، بخار آب، و گازهای بیاثر تشکیل شده است. فعالیتهای انسانی میتواند موادی را وارد هوا کند که بعضی از آنها میتواند مشکلاتی را برای انسانها، گیاهان و حیوانات بوجود آورد. چندین نوع آلودگی هوا وجود دارد که آثار گوناگونی برجا میگذارند.مه دود، باران اسیدی، پدیده اثر گلخانهای و ایجاد حفره در لایه ازون هر کدام عوارض خطرناکی را برای سلامت انسان و کل محیط زیست ببار میآورند.
انتشار ذرات حاصل از مصرف سوختهای فسیلی برای تهیه انرژی از دیگر انواع علل آلودگی هوا به شمار میرود. اندازه این ذرات بسیار کوچک حدود ۲/۵میکرون است. این نوع آلودگی گاهی آلودگی کربن سیاه نیز نامیده میشود.گازهای حاصل از مصرف سوخت در خودروها، خانهها و صنایع یک منبع مهم آلودگی هوا به شمار میرود. برخی معتقدند حتی سوزاندن چوب و زغال چوب در بخاری و منقل میتواند مقادیر زیادی دوده را وارد هوا کند.
انتشار گازهای مضری مانند دی اکسید سولفور، مونواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن، و بخارات شیمیایی میتوانند در جو زمین واکنشهای شیمیایی انجام داده و تشکیل مه دود و باران اسیدی بدهند.آلودگی در محیطهای بسته مانند خانهها، ادارات، و مدارس نیز باید مورد توجه قرار گیرد. برخی از این آلایندهها در اثر فعالیتهایی مانند استعمال دخانیات و آشپزی ایجاد میشود. بسیاری از افراد ۸۰تا ۹۰درصد عمر خود را در داخل محیطهای بسته میگذرانند و قرار گرفتن در معرض آلایندههای مضر میتواند سلامت افراد را به خطر بیندازد. به همین خاطر توجه به آلودگی هوا در داخل و خارج خانه حائز اهمیت است.
استاندارد های اماکن ورزشی
مقدمه:
در ساخت مکان های ورزشی پیش از طراحی و ساخت فضای درونی و خط کشی ها ی داخل زمین بازی باید به مواردی چون موقعیت زمین انتخابی برای ساخت ورزشگاه،ویژگی های سطوح و کف پوش های سالن و دیگر ورزشها،روشنایی داخل و پیرامون اماکن ورزشی و دمای اماکن ورزشی نیز توجه کرد.
این استاندارها به مرور زمان و با پیشرفت علم و فناوری به روز میشود تا برای انجام هر چه بهتر این مسابقات کمک کند .
در واقع این استانداردها از طرف یک مرجع واحد ابلاغ نمیشود.علت این امر نیز به دلیل وجود شرایط جغرافیایی و فرهنگی و ... باشد.
البته استانداردهای از طرف فدراسون های جهانی ابلاغ میشود.متولیان استاندارد با توجه به شرایط گوناگون محیطی و جغرافیایی و ... میتوانند ضوابط مربوط به هر رشته را تعیین کنند.
و فقط فدراسون های جهانی در تعیین استاندارد دخیل نیستند،بلکه سازمانهایی در هر کشور که در حیطه وظایفشون است میتوانند تعیین کننده باشد.
هر ان چه در زیر مشاهده میکنید مربوط به استانداردهای ایران میباشد که ممکن است در مناطق دیگر متفاوت باشد.
اثرات ورزش بر بیماری های قلبی
مقدمه:
اگر بپذیریم که عقل سالم در بدن سالم است و یک فرد با عقل سالم می تواند فرد مفیدی به حال خود و اجتماع باشد، در آن صورت درمی یابیم که چرا جوامع پیشرفته سرمایه گذاری زیادی بر روی این امرخطیر یعنی ورزش می کنند. در متون تاریخی همواره از از ورزشکاران و پهلوانان بعنوان افرادی جسور و جوانمرد یاد می شود. امروزه اثرات مفید ورزش بر ساختار فرهنگی و اجتماعی یک جامعه بر هیچکس پوشیده نیست.
اگر در جامعه ای فرهنگ ورزشی جایگاه مناسب خود را پیدا کند، افرادآن جامعه از سستی و کرختی رهایی می یابند و علاوه بر بالا رفتن نیروی کار، از صرف هزینه های گزاف درمان بیماریها کاسته می شود. چون در هنگام ورزش موادی بنام آندورفین در بدن زیاد می شود و دستگاه گردش خون اکسیژن را به تمام بافتهای بدن به مقدار کافی می رساند، یک ورزشکار همواره شاداب بوده و از نشاط کافی برخوردار است. بنابراین نیازی به مواد مخدر برای دستیابی به نشاط ندارد. از طرفی نشاط ورزشی یک نشاط پایداراست و روز بروز سلامتی و نیروی فرد را افزایش می دهد.
اما سرخوشی از مواد مخدر یک سرخوشی کاذب وناپایدار بوده و به مرور نیروی فرد را تحلیل برده و او را به کام مرگ می فرستد. در سایه ورزش افراد اجتماع ، افرادی منطقی، منضبط ، با اخلاق و با گذشت خواهند شد. در هنگام ورزش همراه با سمومی که از طریق عرق کردن از بدن دفع می شوند ، پلیدیها و زشتی ها جای خود را به نشاط ، طراوت و انسانیت خواهند داد و یک روح آزاد پرورش خواهد یافت.