پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

پویا فایل

جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه

جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه

فصل اول: انرژی

واژههای کلیدی

ترموژنز فعالیت (activity thermogenesis: AT): انرژی صرف شده در مـدت تمـرین فعـال از قبیـل بـدنسـازی و

تمرین ورزشی و انرژی صرف شده طی فعالیتهای زندگی روزانه، به عنوان ترموژنز فعالیت غیرورزشی تلقی . میگردند

صرف انرژی پایه (basal energy expenditure: BEE ): اندازهگیری میزان متابولیسم پایـه در مقیـاس 24 سـاعت؛

معمولاً بیان شده به شکل کیلوکالری در ( 24 ساعت kcal/24h).

میزان انرژی پایه (basal metabolic rate: BMR): انرژی مورد نیاز برای تداوم فعالیتهـای متـابولیکی سـلولهـا و

بافتها و حفظ فرآیندهای گردش خون، تنفسی، گوارشی و کلیوی ؛ بیان شده به شکل کیلوکالری بـه ازای کیلـوگرم وزن

بدن در ساعت؛ اندازهگیری شده در صبح 10 تا 12 ساعت پس از خوردن غذا، نوشیدنی، الکل یا استعمال نیکوتین.

o کالری (calorie): مقدار انرژی مورد نیاز جهت افزایش دمای 1 میل یلیتر آب

15 C به مقدار

o

1 C

کالریمتری مستقیم (direct calorimetry): روشی برای اندازهگیری مقدار انرژی صرف شده بـه وسـیله پـایش میـزان

حرارتی که فرد وقتی داخل یک ساختمان به اندازه کافی بزرگ جهت انجام فعالیت متوسـط قـرار داده شـود از بـدن بـه

محیط از دست میدهد.

آب نشاندار مضاعف (doubly labeled water: DLW ): برای اندازهگیری انـرژی کـل صـرف شـده در افـراد سـالم،

2 استفاده از دو ایزوتوپ پایدار آب (دیوتریوم ][

2

OH و اکسیژن - 18 ][

18

2 OH )؛ تفاوت در میزان عملکـرد دو ایزوتـوپ

میزان تولید دیاکسیدکربن را اندازهگیری میکند که انرژی صرف شده میتواند از آن محاسبه گردد.

تخمین انرژی مورد نیاز (estimated energy requirement: EER): دریافت متوسط انرژی غذایی که بـرای حفـظ

تعادل انرژی پیشبینی میشود. در فرد سالم در سن، جنس، وزن، قد و سطح فعالیت فیزیکی تعریف شده بـا تندرسـتی،

در بچهها و زنان باردار و شیرده، تخمین انرژی مورد نیاز شامل نیازهای انرژی مرتبط با برداشت بافتها یا ترشح شـیر در

میزان سازگار با تندرستی میباشد.

مصرف اکسیژن اضافی پـس از تمـرین (8 excess postexercise oxygen consumption: EPOC): % تـا 14%

افزایش در میزان متابولیسم برای یک دوره بعد از توقف تمرین.

فصل دوم: پروتئین

واژههای کلیدی

امتیاز امینواسید: روش ارزیابی پروتئین است که در آن میلی گرم امینواسیدهای ضروری محدود کننده در پروتئین تسـت

به میلیگرم همان امینواسید در پروتئین مرجع تقسیم میشود.

کربن چیرال (نامتقارن): اتم کربنی که به چهار اتم یا گروه مختلف متصل است و میتواند ایزومرهای مختلف داشته باشد.

دآمیناسیون: برداشت گروههای نیتروژن از مولکولهای آلی

دناتوراسیون: از بین رفتن ساختمان سوم پروتئینها به واسطهی تکانهای مکانیکی، حـرارت، سـرما، محـیط اسـیدی یـا

قلیایی

امینواسیدهای ضروری: امینواسیدهایی که سنتز آنها در بدن به منظور جبران نیازهای متابولیک ناکافی بوده و بایـد از راه

رژیم غذایی تأمین شوند. ترئونین، تریپتوفان، هیستیدین، لیزین، لوسـین، ایزولوسـین، متیـونین، والـین و فنیـل آلانـین،

امینواسیدهای ضروری برای انساناند؛ قبلاً به آنها امینواسیدهای غیرقابل حذف از رژیم گفته میشد.

درشت مغذیها: درشت مولکولها در ساختمان گیاهان و جانوران که میتوانند هضم و جـذب شـده و بـه عنـوان منبـع

انرژی و سوبسترا برای ساخت کربوئیدراتها، چربیها و پروتئینهای مورد نیـاز بـرای حفـظ تمامیـت سـلولی و سیسـتم

توسط موجود زندهی دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

امینواسیدهای غیرضروری: امینواسیدهای دارای اسکلت کربنی ساخته شده در بدن؛ بدن میتوانـد در صـورت نیـاز یـک

گروه آمین را به مواد حد واسط تولید شده در داخل بدن افزوده و امینواسیدهای غیرضروری را تولید کند.

پیوند پپتیدی: پیوند شیمیایی بین b آمینواسیدها؛ این پیوند با اتصال امینواسیدها، پروتئینها را به وجود میآورد.

پروتئینها: ترکیبات پیچیده نیتروژنی که از امینواسیدها با پیوندهای پپتیدی تشکیل شده است.

امتیاز تصحیح شدهی امینواسیدها از نظر قابلیت هضم پـروتئین (PD-CAAs): آزمـون رسـمی بـرای ارزیـابی کیفیـت

پروتئین در انسان

امینواسید گوگرددار: متیونین و سیستئین که منبع اصلی گوگرد مورد استفاده در واکنشهای آلی هستند.

ترانس آمیناسیون:انتقال برگشتپذیر یک گروه آمین بین یک امینواسید و یک کتواسید.

اسیدآمینه های محدود کننده

در برخی از پروتئین ها، برخی از aa به خصوص ضروریها وجود ندارد که به آنها aa محدود کننـده گفتـه مـیشـود و از

جمله مهمترین آنها در مواد غذایی عبارتند از:

تریپتوفان، متیونین، ترئونین، لیزین

به عنوان مثال تریپتوفان در ذرت و حبوبات

متیونین در حبوبات، آجیل و سبزیجات

لیزین در غلات و دانههای روغنی

ترئونین در غلات و بادام زمینی اسید آمینههای عمده محدودکننده هستند.

در ماهی و تخممرغ هم متیونین میتواند محدود کننده باشد

فهرست مطالب

فصل اول: انرژی...............................................................................................................................9

واژههای کلیدی ................................................................................................................................ .9

انرژی................................................................................................................................ ...........11

BMR ( میزان متابولیسم پایه)................................................................................................ ..............11

عوامل مؤثر بر میزان 12.................. ................................................................................................REE

میزان انرژی مورد نیاز برای رشد در سنین مختلف........................................................................................14

14.......... ................................................................................................................................ TEE

15........ ................................................................................................................................EEPA

15.............. ................................................................................................Activity Thermogenize

روشهای اندازهگیری انرژی مصرفی................................................................................................ .......... 16

17................. ................................ (Energy Expenditure Physical Activity ) EEPA اندازهگیری روشهای

18. ................................................................................................(Pheysical Activity Level ) PAL

18.............. ................................................................ متابولیکی تعادل یا (Metabolic Equivalent ) MET

فصل دوم: پروتئین ......................................................................................................................... 19

واژه های کلیدی ...............................................................................................................................19

پروتئینها................................................................................................................................ ......20

سنتز pro در بدن ............................................................................................................................24

اسیدآمینههای محدود کننده ................................................................................................ ................27

میزان نیاز به aa در سنین مختلف................................................................................................ ..........31

روشهای ارزیابی کیفیت Proها ................................................................................................ ............ 36

فصل سوم: چربیها........................................................................................................................ 3

.

نوع فایل:Pdf

سایز: 8.16mb

تعداد صفحه:239



خرید فایل



لینک منبع :جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه

جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه - دانلود پروژه و تحقیق - فایل ناب proje20.filenab.com/product-58407-taghzyeh.aspx‎Cachedاین جزوه درمورد تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه است که با فرمت پی دی اف در 239صفحه آماده شده است جزوات آمادگی آزمون کارشناسی ارشد سراسری رشته تغذیه ویژه کنکور ... جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه aynejadoooei.rozblog.com/post/58‎Cached8 جولای 2016 ... ... تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه 1 . جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه - بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ…, جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه,آینه جادویی. جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه - دانلود مقاله و پروژه - رز بلاگ ... maghalenab.rozblog.com/.../-جزوه-تغذیه-بخش-اول-رشته-تغذیه-.html‎Cached16 جولای 2016 ... جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه دسته: علوم پایه بازدید: 10 بار فرمت فایل: pdf حجم فایل: 8361 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 239 این جزوه درمورد ... جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه - بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ ... proje202020.rozblog.com/.../جزوه-تغذیه-بخش-اول-رشته-تغذیه.html‎Cached29 ژوئن 2016 ... جزوه تغذیه (بخش اول) رشته تغذیه دسته: علوم پایه بازدید: 2 بارفرمت فایل: pdf حجم فایل: 8361 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 239 این جزوه درمورد ... عناوین مطالب atav.stu1.ir/posts/‎Cachedپاورپوینت،تحقیق،نمونه سوال،فایل ورد،طراحی،طرح توجیهی،جزوه،کتاب،سوالات استخدامی،نقشه،پلن آماده،شیپ فایل،نرم افزار. فایل های دسته بندی تغذیه - صفحه 1 - صفحه نخست mastanehonline.stufile.ir/group/370/تغذیه‎Cachedاین جزوه درمورد بیوشیمی (بخش اول) است که با فرمت پی دی اف در 265 صفحه آماده شده است جزوه آمادگی آزمون کارشناسی ارشد سراسری رشته تغذیه ویژه کنکور سال 95. بیوشیمی بخش اول رشته دامپروری گرایش تغذیه دام - دانلود نمونه سوال ... stufile.persizh.ir/بیوشیمی-بخش-اول-رشته-دامپروری-گرایش-تغ/‎Cached11 نوامبر 2016 ... بیوشیمی بخش اول رشته دامپروری گرایش تغذیه دام ... جزوه فیزیولوژی دام رشته دامپروری گرایش تغذیه داماستخوان بلند: در یک بعد درازتر است. آزمون ارشد علوم تغذیه [بایگانی] - انجمن گفتگوی علوم پزشکی forum.oloompezeshki.com/sitemap/f-62.html‎Cached Similarانجمن گفتگوی علوم پزشکی > انجمن های تخصصی هر رشته > علوم تغذیه و علوم بهداشتی در تغذیه > آزمون ارشد علوم تغذیه. PDA. توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و ... دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی snsd.tums.ac.ir/‎Cached Similarمداحی و نوحه سرایی بخش پایانی این مراسم پرفیض بود. ... نیمسال اول سال تحصیلی 95-94 رشته ی علوم تغذیه(ترم دوم و چهارم)-پردیس- · نیمسال اول سال تحصیلی 95-94 ... کارشناسی ارشد علوم تغذیه - مسیر ایرانی iranianpath.com/.../معرفی-کامل-رشته-کارشناسی-ارشد-علوم-تغذیه3603.html‎Cached Similarمعرفی کامل رشته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحدها، ... من لیسانس میکروبیولوژی دارم دوباره از اول کنکور دادم و کارشناسی تغذیه قبول شدم .... التحصیل- روی عنوان متخصص تغذیه در بخش فرصتهای شغلی این رشته کلیک ...