گزارش کارآموزی در صنایع فولاد چهارمحال
چکیده:
امروزه برنامه ریزی و کنترل موجودیها از مهمترین فعالیت های مهم واساسی در واحد های صنعتی به شمار می رود .فعالیتهای متمرکز شده با عنوان کنترل موجودیها همواره مورد توجه خاص مدیریت بخش کنترل مواد وسفارشات و مهندسی صنایع است .سایر واحدهای صنعت نیز با توجه به اهداف و وظایفی که به عهده دارندهریک به نوعی خاص سیاستهای رایج در فعالیتهای برنامه ریزی و کنترل موجودیها را مورد مطالعه قرار داده و بنابر مصالح خود به نوعی سیاست و خط مشی برای اداره این فعالیت گرایش دارند. هدف اصلی امور برنامه ریزی و کنترل موجودی ان است که باتجزیه وتحلیل شرایط و هزینه ها مناسب ترین سیاست ها را برای سفارش و نگهداری موجودی در کارخانه اتخاذ نماید. در این گزارش که در کارخانه فولاد بروجن صورت گرفته به برسی کنترل موجودی وانبار پرداخته ایم.
فصل اول
مقدمه:
شهرستان بروجن یکی از شهرستان های استان چهار محال و بختیاری است که در شهرک صنعتی ان با توجه به وجود نیروی انسانی متخصص وکار امد شرکتهای متعددی وجود دارد در این میان شهرک صنعتی جدید سفیددشت واقع در شهر سفیددشت که شهر کوچکی در شهرستان بروجن است و چند سالی از تاسیس ان میگذرداز پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار گشته است و شرکت های جدید و نوبنیان با توجه به موقعیت جغرافیایی زمین مناسب و پهناوروهمچنین جاده دسترسی مناسب و امکانات کامل صنعتی از قبیل برق فشار قوی و ضعیف آب گازو خطوط تلفن اقدام به تاسیس کارخانه در این محل گردانیده اند. در بین این کارخانجات و صنایع تولیدی مختلف می توان به مجتمع صبا فولاد زاگرس که یکی از زیر مجموعه های مجتمع صنایع فولاد چهار محال می باشد اشاره کرد.
صنایع فولادچهارمحال که یکی از طرح های هشت گانه فولاد استانی است که در 35 کیلومتری جاده بروجن به شهرکرد قرار دارد و عملیات اجرایی ان در تیر ماه سال1386 در زمینی به مساحت 250هکتار اغاز شد.
مشخصات فنی این طرح شامل دو واحد اصلی احیای مستقیم و فولاد سازی وریخته گری است.
در واحد احیای مستقیم گندله وارد شده به سایت توسط گاز احیایی در داخلی کوره تبدیل به آهن اسفنجی می شود و در واحد فولاد سازی و ریخته گری نیز آهن اسفنجی بدست آمده در واحد احیا به همراه قراضه آهن و دیگر افزودنی ها در کوره قوس الکتریکی EAF ذوب شده و پس از تصفیه سازی به صورت اسلب ریخته گری می شود.
به گفته مجری طرح مجتمع فولاد سفید دشت چهارمحال و بختیاری میزان پیشرفت واحد احیای مستقیم طرح سفید دشت حدود 80 درصد، واحد ذوب و ریخته گری 39 درصد و پیشرفت کل طرح 55درصد است.
با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سالانه این طرح از 800 هزار تن به یک میلیون تن افزایش یافته به گفته مدیر عامل مجتمع متوان انتظار داشت که واحد احیای این طرح در سه ماه اول سال 94 و واحد ذوب و ریخته گری آن در نیمه دوم سال 95به راه اندازی شود.
سهم بخش داخلی در تامین تجهیزات این طرح را در واحد احیا 80 درصد و سهم بخش خارجی را حدود 20 درصد و در واحدهای ذوب ریخته گری سهم بخش داخلی را 35 درصد و بخش خارجی را 65 درصد می باشد. این طرح با مشارکت 65 درصدی فولاد مبارکه و 35 درصدی ایمیدرو تکمیل شده است که اشتغال 700 نفر به طور مستقیم و5000نفر به صورت غیر مستقیم را در بر داشته است .
فهرست:
فصل اول: مقدمه
فصل دوم:معرفی محل کار اموزی
فصل سوم: فعالیت های انجام شده توسط کار اموز
فصل چهارم:نتیجه گیری
گزارش کارآموزی (کارخانه تولیدی غذای منجمد آماده مصرف – پ تیکا)
مقدمه :
امروزه صنعت غذا یکی از مهمترین مشکلات برای مردم محسوب میشود. از سوی دیگر مردم با توجه به شاغل بودن خانمها در کنار آقایان باعث شده تا فرصت تهیه غذا برایشان میسر نباشد. در این میان کارشناسان و صاحبان صنایع غذایی برای این مشکل راههای متعددی را برای سریع آماده شدن غذا ارائه دادهاند تا این مشکل مرتفع گردد.
از این رو تصمیم گرفتم با تهیه گزارشی از روند تولید غذای آماده تهیه کنم. در این گزارش سعی شده از مراحل تهیه مواد اولیه برای کارخانه تا غذای آماده که به دست مصرف کننده میرسد، شاید بتوان غذاهای آماده را پدیدهای جدید و حائز شرایط مناسب کیفی، غذایی و بهداشتی دانست که در ایران صنعتی نو پا است و به تدریج جایگاه خود را در بین مصرف کنندگان باز میکند و از آغاز ارائه این محصولات به بازار، روند رو به رشد و قابل قبولی را داشته است.
عنایت به این نکته که این محصولات فاقد هرگونه افزودنیهای شیمیایی مضر بوده و کاملاً از مواد غذایی طبیعی استفاده میکند. در کنار ارزش غذایی مناسب، مصرف آسان و تنوع در محصولات و عطر و طعم از مزایای بارز غذاهای آماده میباشند.
گرایش روزافزون خانوادههای ایرانی به غذاهای آماده شده – اشتغال روزافزون خانمها در فعالیتهای اجتماعی و کاری خارج از منزل نیز مصرف این محصولات را روز به روز افزایش میدهد.
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه 3
نوع محصولات تولیدی 5
ورود مواد اولیه و مراحل تأیید در انبار 6
ورود مواد اولیه به سردخانه و نحوه نگهداری 12
کاربرد انواع ادویه و عملکرد آنها 13
ویژگیهای محصولات مرغ آماده طبخ 23
فرآوری 23
ویژگیهای مواد اولیه 25
فرآیند تولید 27
بستهبندی 28
کنترل کیفیت 30
روش اجرایی کنترل کیفیت 30
کنترل کیفیت مواد اولیه 32
بازرسی و کنترل کیفیت محصول حین تولید 45
بازرسی و کنترل کیفیت محصول نهایی 51
تأیید نهایی و کنترل کیفیت 54
بخش میکروبی 55
بخش شیمیایی 64
خروج و ادامه زنجیره سرد تا مصرف 72
توضیحات نهایی 73
منابع و مآخذ 75
کارآفرینی (کارخانه تولید انواع سوسیس و کالباس)
فهرست مطالب:
پرسش نامه های مربوط به تاسیس واحد تولیدی | 1 |
|
|
بخش اول : کلیات و شناخت طرح |
|
تاریخچه | 9 |
ارزش غذایی محصولات | 10 |
تعاریف و مشخصات فنی سوسیس و کالباس | 11 |
طبقه بندی انواع مختلف سوسیس و کالباس | 12 |
فرمولاسیون سوسیس و کالباس | 14 |
استانداردهای میکروبیولوژیکی کالباس و سوسیس | 15 |
|
|
بخش دوم : مطالعه بازار و بازاریابی |
|
مطالعه بازار | 17 |
میزان مصرف گذشته کالا و همچنین صادرات و واردات | 18 |
مقادیر صادرات طی چند سال اخیر به کشورهای صادر شده | 20 |
تحلیل مصرف گذشته و پیش بینی تقاضا | 21 |
بازاریابی | 26 |
تحلیل مصرف کنندگان و سیاست های حاکم بر بازار | 27 |
فروشندگان فرآورده های گوشتی | 28 |
طرح محصول | 30 |
بسته بندی | 31 |
قیمت گذاری | 32 |
توزیع ، تبلیغ و پیشبرد فروش | 33 |
یافتن محل مناسب جهت اجرای طرح | 34 |
|
|
بخش سوم : مطالعات فنی و مهندسی |
|
ظرفیت و برنامه تولیدی | 37 |
جایگاه صنعت سوسیس و کالباس در صنعت کشور | 38 |
تعیین محدوده ظرفیت اقتصادی | 40 |
مشخصه عملکرد واحد | 41 |
تعیین ظرفیت و برنامه تولید | 42 |
مواد اولیه و افزودنی | 43 |
مواد اولیه بسته بندی | 45 |
روشهای مختلف تولیدی و انتخاب بهترین روش | 45 |
بخش سوم : مطالعات فنی و مهندسی |
|
تشریح فرآیند منتخب | 47 |
فرمولاسیون | 49 |
کاتریزاسیون (اختلاط مواد اولیه ) | 49 |
پر کردن | 50 |
دود دادن | 51 |
پختن | 52 |
لیست ماشین آلات فرآیند منتخب | 53 |
کنترل کیفیت فرآیند منتخب | 55 |
تجهیزات مورد نیاز در آزمایشگاه کنترل کیفیت | 58 |
تاسیسات عمومی مورد نیاز | 60 |
آزمایشگاه و تعمیرگاه | 60 |
وسائل نقلیه مورد نیاز | 60 |
تاسیسات برق | 61 |
مصرف برق تاسیسات | 62 |
برق مورد نیاز کل واحد | 63 |
تاسیسات آب | 64 |
برآورد آب روزانه واحد | 65 |
تاسیسات سوخت رسانی | 65 |
تاسیسات بخار | 66 |
تاسیسات هوای فشرده | 66 |
تجهیزات رفع آلودگی | 66 |
سایر تاسیسات عمومی | 66 |
تاسیسات سردخانه | 67 |
تجهیزات سرمایش و گرمایش سالنها | 68 |
تجهیزات اطفاء حریق | 68 |
باسکول | 68 |
جمع بندی تجهیزات و تاسیسات جانبی | 69 |
محاسبه میزان مواد اولیه | 70 |
میزان مواد اولیه سوسیس آلمانی | 70 |
میزان مواد اولیه کالباس لیونر | 71 |
میزان مواد اولیه کالباس مارتادلا | 72 |
میزان مواد اولیه ژامبون گوشت | 73 |
بخش سوم : مطالعات فنی و مهندسی |
|
میزان مواد اولیه سوسیس بلغاری وکالباس خشک | 74 |
نیروی انسانی مورد نیاز | 75 |
مدیریت | 75 |
تعداد کارگران خط تولید | 76 |
کارکنان تعمیر گاه و تاسیسات | 76 |
کارکنان اداری و خدمات | 77 |
محاسبه سطح زیر بنای ساختمانها و سطح زمین | 78 |
مساحت سالن تولید | 78 |
مساحت مورد نیاز انبار و سرد خانه | 80 |
مساحت تاسیسات جانبی | 81 |
مساحت ساختمان اداری رفاهی و خدماتی | 82 |
مساحت زمین و محوطه سازی | 82 |
اثرهای طرح بر محیط زیست | 83 |
|
|
| |
بخش چهارم :مطالعات مالی و اقتصادی طرح |
|
|
|
برنامه تولید 5 سال آینده | 84 |
سرمایه گذاری مورد نیاز طرح | 85 |
سرمایه گذاری ثابت طرح | 85 |
مشخصات زمین | 85 |
ساختمان سازی | 86 |
ماشین آلات مورد نیاز طرح | 87 |
تاسیسات آب مورد نیاز | 88 |
تاسیسات برق مورد نیاز | 89 |
تاسیسات سرد خانه | 89 |
آزمایشگاه و تعمیرگاه | 90 |
تاسیسات سرمایش و گرمایش | 90 |
سایر تجهیزات | 91 |
وسائل نقلیه مورد نیاز | 91 |
وسائل اداری | 92 |
هزینه های قبل از بهره برداری | 93 |
بخش چهارم :مطالعات مالی و اقتصادی طرح |
|
جمع بندی میزان سرمایه گذاری ثابت طرح | 94 |
سرمایه در گردش مورد نیاز | 95 |
هزینه های تولیدی | 95 |
هزینه های مواد اولیه | 96 |
حقوق و دستمزد | 97 |
میزان انرژی مصرفی سالیانه | 98 |
هزینه استهلاک | 99 |
هزینه تعمیرات و نگهداری | 100 |
هزینه های عملیاتی | 101 |
هزینههای ثابت | 102 |
هزینه های متغیر | 103 |
قیمت تمام شده محصولات و محاسبه سود سالیانه | 104 |
قیمت تمام شده سوسیس آلمانی | 104 |
کل هزینه سوسیس آلمانی | 106 |
قیمت تمام شده کالباس لیونر | 107 |
کل هزینه کالباس لیونر | 109 |
قیمت تمام شده کالباس مارتادلا | 110 |
هزینه متغییر کالباس مارتادلا | 111 |
کل کالباس مارتادلا | 112 |
قیمت تمام شده ژامبون گوشت | 113 |
هزینه کل ژامبون گوشت | 115 |
قیمت تمام شده کالباس خشک | 116 |
هزینه کل کالباس خشک | 118 |
قیمت تمام شده سوسیس بلغاری | 119 |
هزینه کل سوسیس بلغاری | 121 |
سود سالانه | 122 |
محاسبه ارزش افزوده | 123 |
محاسبه شاخص های اقتصادی | 124 |
محاسبات نقطه سربه سر | 125 |
عکس های مرتبط با کارخانه سوسیس و کالباس و دستگاه های مخصوص آن | 126 |
نقشه و پلان کارخانه | 132 |
منابع | 133 |
بخش اول : کلیات و شناخت طرح
سوسیس و کالباس فرآورده هایی غیر بومی و غیر سنتی هستند . تکنولوژی این فرآورده در سال 1928 میلادی توسط یک روسی به نام افوناسیو به ایران وارد گردید . در سال 1310 تولید این فرآورده به صورت خانگی شروع و در سال 1317 اولین واحد صنعتی توسط آرزومانیان تاسیس و در سال 1338 واحدی توسط میکائیلیان شروع به کار نمود .
امروزه انواع مختلفی فرآورده مانند کالباس تازه دودی خشک و نیمه خشک مارتادلا لیونر، سوسیس آلمانی و بلغاری در واحدهای فرآورده های گوشتی ایران که تعدادشان در حدود 160 واحد تولیدی می باشد تهیه می شود .
فرآورده های گوشتی و نقش آنها در تغذیه و اقتصاد ملی
محصولات گوشتی که دارای انواع بسیار متنوعی می باشند ، نقش عمده ای در تغذیه و تنوع غذایی مردم دارند . این محصولات از نظر مصرف راحت بوده و در همه جا قابل تهیه هستند . همچنین می توانند در اختیار مصرف کنندگان با سلیقه های مختلف قرار گیرند .
گوشت که از اجزای اصلی این فرآورده می باشد یکی از اجزاء مهم غذای انسان به شمار می رود . گوشت دارای ارزش غذایی بالایی بوده و مصرف آن مقدار زیادی احتیاجات بدن به ترکیبات غذایی را تامین می کند . گوشت از نظر اسید های آمینه ضروری بدن منبع بسیار خوبی از پروتئین با کیفیت بالاست . بعلاوه در گوشت ویتامین های ب کمپلکس و املاح بویژه آهن به مقدار فراوان وجود دارد . محصولات گوشتی که دارای انواع بسیار متنوعی هستند در تغذیه و تنوع غذایی مردم نقش قابل ملاحظه و عمده ای دارند .
همان طور که در بالا ذکر گردید این محصولات از نظر تغذیه بدلیل ترکیب کمتر اسیدهای آمینه آنها از گوشت خالص ارزش غذایی بالاتری دارند .
جدول 1-1 نشان می دهد که سوسیس و کالباس فقط با 30% گوشت دارای ارزش پروتئینی 85 و حتی کالباس لیونر با 64 درصد گوشت دارای ارزش پروتئینی 103 می باشد . در حالی که اندیس شیمیایی و ارزش پروتئینی گوشت قرمز فقط 77 می باشد . این نشان دهنده نقش مهم صنایع گوشت در رفع کمبود پروتئین در تغذیه مردم است .................
گزارش کارآموزی نوشابه زمزم
تاریخچه:
شرکت سهامی زمزم شرق تهران در تاریخ اول آذر ماه 1355 تحت شماره 26856 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و در تاریخ 01/09/55 تحت مجوز شماره 360587 صادره از وزارت صنایع و معادن بهره برداری از آن آغاز شد.
این کارخانه در زمینی به مساحت حدود 10 هزار متر مربع بنا شده است که دارای حدود 8 هزار متر مربع زیر بنا شامل فضای صنعتی سر پوشیده (2326 متر مربع)،بخش اداری وخدمات (781 متر مربع) می باشد که برخی قسمت ها نظیر واحد اداری و خدمات در دو طبقه احداث شده است.فضای سبز کارخانه حدود 200 متر مربع می باشد.
در ابتدا دراین شرکت تنها یک خط تولید نوشابه بطر شیشه در گردش بافیلر 80 اسپات H&K از کشور آلمان به ظرفیت اسمی 40000 بطر در ساعت وجود داشته است.
در سال 1364 خط تولید گاز CO2 با ظرفیت اسمی 500 کیلوگرم در ساعت از شرکت Buse آلمان
به مجموعه اضافه گردید.
دز سال 1373 یک خط تولید نوشابه قوطی 30 اسپات ساخت شرکت Metal box به ظرفیت اسمی 7200 قوطی در ساعت به مجموعه اضافه گردید ودر نهایت در سال 1378 یک خط تولید نوشابه یکبار مصرف 32 اسپات پت به ظرفیت اسمی 6000 بطر نوشابه 300 سی سی در ساعت به مجموعه اضافه گردیده است.
در سال 1377 سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی به طریق بی هوازی و هوازی با ظرفیت اسمی روزانه 2000 متر مکعب به بهره برداری رسید.
در سال 79 نیز کارخانه بطر ساز در شرکت راه اندازی شد و تجهیزات آن مربوط به شرکتی ژاپنی با ظرفیت اسمی 2800 بطر درساعت می باشد.
در سال 1380 موفق به اخذ گواهینامه HACCP از شرکت Tuv Rheinlund گردید.در سال 1381 مجددا از طرف شرکت Lodys Register جهت اخذ گواهینامه HACCP مورد ممیزی قرار گرفت که منجر به اخذ گواهینامه HACCP از این شرکت نیز گردید.
در سال 1389 نیز تغییر ویرایش ISO 9001-2000 به ISO 9001-2008 از شرکت ICS در شرکت انجام گردید که در حال حاضر نیز این استاندارد در شرکت در حال اجرا می باشد.
فن آوری نوین خشک کردن
دربسیاری از فرایندها خشک کردن یک کار سخت و مهم است . یک بررسی پژوهشی نشان داد که در سال 1985 در آمریکا 4/2 کواد , افزون بر 20 کواد نیرو برای خشک کردن مصرف شده است . پس حتی درصد کوچکی صرفه جویی در مصرف انرژی بهبود قابل توجهی را در کارایی انرژی ایجاد می کند . افزون بر این دیگر کیفیت نهایی محصول غذایی به شدت تحت تأثیر روش و راهکار خشک کردن قرار دارد.
در بخشهای بعد این فصل روشهای جدید خشک کردن و کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی و متراکم مکانیکی مجدد بخار در فرایند خشک کردن آورده شده است .
1-4 خشک کردن با کهموج (میکروویو)
امواج رادیویی با بسامد بالا تا 000/30 مگاهرتز می تواند در خشک کردن به کار گرفته شود . یک ژنراتور بسامد بالا موجها را به درون یک آون که برای جلوگیری از عبور موجها طراحی شده است می فرستد. طول موج گزیده شده به گونه ای است که از عبور و نفوذ آنها از داخل مادهی غذایی اطمینان به دست آید. افزون بر این میزان نفوذ تحت تأثیر عمق و نوع مواد در معرض موج قرا ر می گیرد . هر ماده ای باید به طور جداگانه مورد آزمایش و محاسبه قرار گیرد تا طول موج مناسب برا ی خشک کردن آن شناخته شود. چنانچه انرژی امواج به داخل ماده وارد شود مولکولهای ماده سعی می کنند در جهت میدان الکتریکی اعمال شده آرایش بگیرد . سپس در حول محور خود شروع به نوسان می کند و انرژی موج ها را به انرژی حرارتی تبدیل می کند.
این حرارت تولید شده موجب خشک شدن ماده غذایی می گردد. نوع طراحی اتاقک خشک کن که مانع عبور موجها و فرار آنها می گردد موجب می شود که موجها پس از بازتابهای متوالی بر روی دیواره های محفظه به طورکامل جذب ماده ی در حال خشک شدن گردد در این روش سرعت خشک شدن به طور قابل توجهی افزایش می یابد . به دلیل آن که موج ها باید از ماده غذایی عبور کند تا بتواند نقاط درونی آن را خشک کند , خشک کردن غیر یکنواخت می گردد.
این نوع گرمایش کارایی بالایی دارد و راندمان مصرف توان , معمولا بیشتر از 70% است .
جنبه های تجاری مهم این روش نگهداری رنگها و کیفیت طبیعی ماده غذایی است . این روش می تواند چیپس سیب زمینی و کلم و تکه های سیب زمینی را به ترتیب از مقدار رطوبت 15% به 9% و 7% به 5% کاهش دهد. در این روش زمان مورد نیاز برای خشک کردن 5/1 زمان لازم نسبت به خشک کن های دمش عرضی هوا می باشد .
تحقیق درباره شغل میکروبیولوژیست / کارشناس میکروبیولوژی
فهرست مطالب
وظایف میکروبیولوژیست.. 5
مهارت ها و دانش مورد نیاز. 6
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل.. 6
بازارکار و فرصت های شغلی میکروبیولوژیست.. 7
میزان درآمد میکروبیولوژیست.. 8
شخصیت های مناسب این شغل.. 9
تحقیق درباره شغل مهندس پزشکی
فهرست مطالب
وظایف مهندس پزشکی.. 8
مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندس پزشکی.. 8
تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی پزشکی.. 10
آینده شغلی، بازارکار و فرصت های استخدامی مهندس پزشکی.. 11
درآمد و حقوق مهندس پزشکی.. 13
تیپ های شخصیتی مناسب شغل مهندسی پزشکی.. 14
تحقیق درباره شغل مهندس بهداشت محیط
فهرست مطالب
وظایف مهندس بهداشت محیط.. 5
دانش و مهارت مورد نیاز. 6
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل.. 7
بازارکار مهندس بهداشت محیط و آینده شغلی.. 7
درآمد مهندس بهداشت محیط.. 9
شخصیت های مناسب این شغل.. 10
تحقیق درباره شغل مهندس بهداشت حرفه ای
فهرست مطالب
وظایف مهندس بهداشت حرفه ای.. 5
دانش و مهارت مورد نیاز. 6
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل.. 7
بازار کار مهندس بهداشت حرفه ای و آینده شغلی.. 7
حقوق و درآمد مهندس بهداشت حرفه ای.. 9
شخصیت های مناسب این شغل.. 10
وجود نابرابری های مختلف (اجتماعی – اقتصادی – سیاسی ) و آثار آن بر جامعه
نظام سیاسی و نابرابری
دیدگاه دوم به تاثیر مستقیم نظام سیاسی ملتها بر نابرابری (درآمد) تأکید دارد (لنسکی 1966). وی اینگونه بحث میکند که نابرابری اقتصادی در جوامع تکنولوژیک از طریق تاثیر نظام سیاسی متاثر میگردد و با توازن قدرت در درون جامعه سیستم اقتصادی تاثیر مستقیمی بر نابرابری درآمد ندارد. در جوامع متکی بر زمین نابرابری زیاد بوده و در جوامع صنعتی شده نابرابری معنیداری ملاحظه نشده است اما نه تکنولوژی و نه ثروت ملل صنعتی بر کاهش نابرابری تاثیری ندارند. در جوامع صنعتی بخش بزرگی از آراء جوانان میتواند به طریق سیاسی علایق و باورهایشان را سازمان دهد و این در واقع از پیامدهای جوامع صنعتی است که از طریق افزایش طبقات متوسط و کارگر صورت میگیرد. با گسترش بیشتر پایههای سیاسی، دولتها مجبور به توزیع عادلانه و صحیح خدمات و کالاها میباشند. رابط بین نابرابری درآمد و دموکراسی در طبقات جدید (متوسط و کارگر) و آزادی آنها نهفته است.
مطابق با نظر لنسکی (1966) دگرگونی در تمرکز قدرت سیاسی ریشه در گسترش دانش و نیاز نخبگان به اقتدار در تغییر برای افزایش تولیدات نهفته است. مطابق با این دیدگاه، گسترش و افزایش دموکراسی بسته به تلاش و کوشش سیاسی برای گسترش ثروت ملل میباشد. لنسکی نهایتاً این فرضیه را مطرح مینماید که در مواقعی که ملت از آزادیهای سیاسی کمتری برخوردار باشند، این قدرت در دست نخبگانی متمرکز خواهد شد که این قدرت را برای برتری و فواید اقتصادی بکار میگیرند. وی در ادامه مینویسد تنها زمانی نابرابری اقتصادی کاهش مییابد که مشارکت سیاسی در بین تودة مردم و شهروندان افزایش یابد.
بسیاری از مطالعات در این زمینه معتقد به وجود رابطة متقابل خطی بین دموکراسی سیاسی و نابرابری درآمد میباشند (استاک 1979، وید 1981) و در مقابل برخی مطالعات نیز به وجود رابطة متقابل منفی بین دموکراسی و نابرابری میباشند (مولر 1988، رابینسون(1977)، هویت 1977). در مقابل برخی از محققین هیچ رابطهای بین دموکراسی و نابرابری نیافتهاند (بولن 1981، بولن و جاکمن1985).
وید (1982) با وارد نمودن متغیر سوم (تعداد جمعیت رای دهنده) به معادله، رابطة معنیدار منفی را بین متغیرهای دموکراسی و نابرابری گزارش نموده است. (Simpson,1990: 682-683).
عوامل موثر بر قتل (همنوعکشی)
انگیزههای ارتکاب قتل خیلی پیچیده و متعدد است. میتوان انگیزههای قتل را بشرح زیر طبقهبندی کرد:
1- محرومیت بیش از حد اقتصادی
بنابر نظر دورکیم، در شرایط فشار اجتماعی فرد برای رهایی از محرومیت شدیدی که به او فشار میآورد به ارتکاب قتل تحریک میشود. عامل اقتصادی در بسیاری از قتلها از محرکههای قوی برای ارتکاب قتل شناخته شده است.
2- قتل به علت مصرف مشروبات الکلی
3- قتل به علت دفاع از ناموس و حیثیت